Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Βοιωτία:Δεκάδες σπίτια πλημμύρισε ο Μόρνος στο Σαράντη.

Ζημιά στον κεντρικό αγωγό της ΕΥΔΑΠ
Τουλάχιστον 40 σπίτια πλημμύρισαν, καλλιέργειες και δρόμοι καλύφθηκαν από λάσπη και το οδικό δίκτυο που οδηγεί στην περιοχή Σαράντη της Βοιωτίας κόπηκε στα δύο, μετά την ζημιά που υπέστη ο κεντρικός αγωγός της ΕΥΔΑΠ που υδροδοτεί την Αθήνα από τον Μόρνο.

Οι κάτοικοι, βλέποντας το νερό να φτάνει στα σπίτια τους, ανέβηκαν στις ταράτσες των κτηρίων. Στην περιοχή έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και του Δήμου Θηβαίων για να βοηθήσουν τους κατοίκους.


Σε δηλώσεις του στο Έθνος, ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Γιώργος Μουλικιώτης ανέφερε ότι το νερό έτρεχε με ασυγκράτητη ορμή ακόμη και τέσσερις ώρες μετά το σπάσιμο του αγωγού.



«Η μεγαλύτερη ποσότητα κατέληξε στον Κορινθιακό κόλπο. Έχουν βγει βάρκες στη στεριά, έχουν διαβρωθεί δρόμοι, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν αυτοκίνητα παρά μόνο τζιπ, έχουν σπάσει μάντρες. Δεν φαίνεται να υπάρχει απώλεια ζωικού κεφαλαίου και δεν κινδυνεύει η ασφάλεια των κατοίκων» τόνισε ο ίδιος.

Τεχνικό κλιμάκιο που μετέβη επί τόπου διαπίστωσε ότι η ζημία στον αγωγό προκλήθηκε από κατολίσθηση του εδάφους, κατά πάσα πιθανότητα λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Υποδομών δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προκλήθηκε διαρροή νερού εξαιτίας κάποιας ρωγμής στο τοιχίο, με αποτέλεσμα τη διάβρωση του εδάφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: