Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Κατά της συγχώνευσης σχολείων το περιφερειακό συμβούλιο της Στερεάς Ελλάδας


Ισχυρές ενστάσεις για τη συγχώνευση σχολικών μονάδων καταθέτει το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας.
Σύμφωνα με τις θέσεις που εκφράστηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σε ορισμένες περιπτώσεις τα έξοδα μετακίνησης των μαθητών είναι πολύ περισσότερα από την λειτουργία των σχολικών μονάδων οι οποίες έχουν ανακοινωθεί ότι θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν.
Όλες οι πλευρές του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που συνεδρίασε στη Λαμία ,στάθηκαν αντίθετες σε μια ισοπεδωτική όπως την χαρακτήρισαν πολιτική συγχώνευσης με μοναδικό λόγο την συμπίεση του κόστους λειτουργίας της εκπαίδευσης διευκρινίζοντας πως σε ορισμένες περιπτώσεις επιβάλλονται συγχωνεύσεις σχολείων από καθαρά εκπαιδευτικούς λόγους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο απέφυγε προς το παρόν να πάρει σαφή θέση, εξουσιοδότησε διαπαραταξιακή επιτροπή στην οποία μετέχουν και αρκετοί εκπαιδευτικοί για να μελετήσουν το θέμα εξειδικευμένα σε κάθε περιοχή, να εντοπίσουν τα σημεία που χρειάζονται παρεμβάσεις και να ασκηθεί στη συνέχεια πίεση προς το υπουργείο Παιδείας για να ανακαλέσει τις αποφάσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: