Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου ΔΑΑ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Μαρτίου η πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του δήμου ΔΑΑ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Επιτροπή Διαβούλευσης είναι ένας νέος θεσμός, που προωθεί τη συμμετοχή των δημοτών στη λήψη αποφάσεων. Συγκροτείται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αυξημένη πλειοψηφία, από εκπροσώπους φορέων και δημότες σε αναλογία 3:1.

Ο ρόλος της Επιτροπής, παρότι είναι μόνο συμβουλευτικός, είναι σημαντικός για δύο κυρίως λόγους:
  • α) Ακούγονται οι απόψεις των Δημοτών και τίθενται από κοινού σε διαβούλευση, οπότε γίνονται κτήμα όλων πτυχές των θεμάτων που ο καθένας μόνος του πιθανόν δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί. 
  • β) Μεταξύ των εκπροσώπων φορέων, αλλά και των Δημοτών, πάντα υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν ειδικές γνώσεις, εμπειρία ή ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα που συζητούνται.
Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελεί μία  διοικητική καινοτομία της διοικητικής μεταρρύθμισης ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ που οφείλουμε να αναδείξουμε,να αξιοποιήσουμε και να την υποστηρίξουμε ως πολίτες. Κακά τα ψέματα αλλά από  μόνη της δεν φθάνει.Πρέπει να  δουλέψουμε όλοι για τα προβλήματα του Καλλικρατικού δήμου  με μεράκι και να έχουμε "τσαγανό" να παλέψουμε  γι αυτά.

Τέλος, ευελπιστούμε ότι μόνο εκ μέρους του Δήμου, μπορούν να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες ώστε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης να αποκτήσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του Δήμου μας.

Στην Επιτροπή Διαβούλευσης, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Ιωάννη Πατσαντάρα, συζητήθηκαν: 
  • οι συγχωνεύσεις των σχολείων και ιδιαιτέρως η κατάργηση του δημοτικού σχολείου Στειρίου,
  • για τους εργαζομένους στις εργολαβίες του Αλουμινίου της Ελλάδος ( ασφάλιση)
  • κατατέθηκαν προτάσεις από την«Μ.Κ.Ο. Αειφέρων» (όλη συζήτηση, διεξάχθηκε  μέσα σε ένα κλίμα κατανόησης και εμπιστοσύνης)
    Δόθηκε στα μέλη της δημοτικής επιτροπής εκ μέρους του δήμου, ο κανονισμός λειτουργίας της επιτροπής για τυχόν παρατηρήσεις ή βελτειώσεις.

    Σχόλιο:

    * Να υπάρχουν στην επόμενη συνεδρίαση καρέκλες για όλους τους συμμετέχοντες.

    *Να τηρηθεί από όλους η ώρα έναρξης της συνεδρίασης. 

    Δεν υπάρχουν σχόλια: