Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

“Μπλόκο” ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων


Σε συμβολικό αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Κιλκίς για μία ώρα προχωρούν τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στις 10 το πρωί δήμος, κάτοικοι, γονείς και μαθητές των δημοτικών σχολείων Μεσαίου και Φιλαδέλφειας του νέου καλλικρατικού δήμου Ωραιοκάστρου. Διαμαρτύρονται για τη συγχώνευση των δύο σχολείων, στην οποία προχωρά το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο του σχολικού “Καλλικράτη”.

Ο αποκλεισμός θα γίνει στο ύψος της στροφής της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ η κινητοποίηση πραγματοποιείται ύστερα από ομόφωνη σχετική απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου στη διάρκεια της τελευταίας του συνεδρίασης. “Δίνουμε τη μάχη μαζί με τους συμπολίτες μας, για να μην περάσει η συγχώνευση, η οποία είναι πέρα από κάθε λογική και δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε δεκάδες μαθητές”, υπογράμμισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος, λέγοντας ότι υπάρχουν παιδιά τα οποία, αν περάσει η συγχώνευση, θα είναι αναγκασμένα να κάνουν καθημερινά 18 χιλιόμετρα, για να μεταβούν στο σχολείο και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

 Ο δήμαρχος επισημαίνει ακόμη ότι το εξαθέσιο δημοτικό σχολείο Μεσαίου και το πενταθέσιο δημοτικό σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας εδρεύουν σε περιοχές με τεράστια οικιστική ανάπτυξη και εξυπηρετούν ένα διαρκώς αυξανόμενο αριθμό μαθητών. Μάλιστα, αναφέρει ότι ο δήμος Ωραιοκάστρου σκοπεύει να προβεί και σε άλλες πρωτοβουλίες στήριξης του δίκαιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας να μην περάσει η συγχώνευση, προαναγγέλλοντας στην ουσία κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μαθητών και κηδεμόνων.
*********************************************************************
Για την κατάργηση του δημοτικού σχολείου Στειρίου τι κάνουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: