Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Το έκτο, κατά σειρά, φορολογικό νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ στραγγαλίζει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις


Του Μιχάλη Γιαννάκη
Βουλευτή Βοιωτίας 
«Στραγγαλισμό και αφανισμό  των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων προκαλεί για πολλοστή φορά το υπουργείο οικονομικών» σύμφωνα με την τοποθέτηση του βουλευτή Βοιωτίας  της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Γιαννάκη στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην ολομέλεια της βουλής σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

 Στην ομιλία του ο Μιχάλης Γιαννάκης ανέφερε : «Είναι το έκτο φορολογικό νομοσχέδιο της παρούσας κυβέρνησης, γεγονός που αποδεικνύει την προχειρότητα και την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού» είπε ο Μιχάλης Γιαννάκης που κατηγόρησε την κυβέρνηση, με αφορμή την παραίτηση Γεωργακόπουλου, για προχειρότητα, δίχως συνεννόηση ακόμη και των ίδιων της των εμπνευστών  και κυρίως  χωρίς  προσήλωση σε εφικτούς στόχους, που οδηγεί τους Γενικούς Γραμματείς στην έξοδο.

«Τα στοιχεία δίνουν σαφή εικόνα των αποτυχημένων σας επιλογών. Η ύφεση παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις και φτάνει το 6,6% το τελευταίο τρίμηνο του 2010 και συνεχίζεται με την ίδια ένταση και το 2011,  η ανεργία καλπάζει στο 15%, τα έσοδα μειώνονται περισσότερο από 10% και εσείς, αντί να ανακόψετε αυτή την πορεία, επιχειρείτε με ένα ακόμα φορολογικό νομοσχέδιο να βυθίσετε ακόμα περισσότερο τις χειμαζόμενες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας» είπε ο Μιχάλης Γιαννάκης απευθυνόμενος στον παριστάμενο Υφυπουργό, Δ. Κουσελά.

Τέλος, ο Μιχάλης Γιαννάκης αναφέρθηκε στις αντισυνταγματικές διατάξεις του νομοσχεδίου και στα προβλήματα που δημιουργεί για ειδικές κατηγορίες φορολογουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: