Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Εξάντληση.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Προφανώς στους διαδρόμους των υπουργείων φυσάει άλλος αέρας και όχι αυτός των μέτρων που μας πήρε και μας σήκωσε. Δεν αντιλαμβάνονται οι αθεόφοβοι ότι ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του;
Δεν φοβούνται έναν γενικό ξεσηκωμό; Μάλλον όχι. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά η επιμονή τους να υφαρπάζουν όλες τις σταγόνες ιδρώτα των εργαζομένων, ανέργων, απολυμένων, αναπήρων, πολυτέκνων και λοιπών ανθουσών οικονομικά ομάδων.
Το τέλος επιτηδεύματος εξόργισε πολλούς στην περιφέρεια και δηλώνουν αποφασιστικά ότι δεν πληρώνουν· ότι δεν έχουν -και να θέλουν- να πληρώσουν.
Ο κοινωνικός ιστός είναι πλέον ασθενικός, η αγανάκτηση, ποιος ξέρει τι καινούργια πράγματα θα φέρει. Το ίδιο και η οργή και η αηδία που εκδηλώνονται στις καθημερινές κουβέντες στις πλατείες και τα καφενεία. (Φέτος ο Σεπτέμβρης είναι ζεστός και ο κόσμος εξακολουθεί να περιφέρεται ανάμεσα στα «τραπεζάκια έξω»). Την ίδια ώρα η αναβροχιά έχει προκαλέσει ολικές ζημιές, στα σταφύλια κυρίως. Και να σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη από τις περυσινές πωλήσεις των προϊόντων τους!
Ουδείς μπορεί να εκτιμήσει πού θα οδηγηθεί η κατάσταση. Οργίζονται μεν, αλλά και φοβούνται· πνίγουν τον θυμό τους σε ρητορικές βλαστήμιες, σε επικά αναθέματα. Οι κυβερνώντες, όμως, το βιολί τους· υφαρπάζουν ό,τι μπορούν με όποιο αθέμιτο μέσο τούς επιτρέπει η ανηθικότητα της εξουσίας, το σχεδόν ολοκληρωτικό, πλέον, προσωπείο της.
Αλλά ο κόσμος έχει εξαντληθεί· δεν φαίνεται ν' αντέχει άλλο. Φαίνεται επίσης ότι θα υπάρξουν πολλά παρατράγουδα με την εισπήδηση του τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αυτοί θα έχουν την ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: