Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Η χώρα βουτηγμένη στα χρέη και αυτοί πανηγυρίζουν…

Του Νάσου Νασόπουλου
Δεν αλλάζει αυτή η χώρα. Και δεν αλλάζει, όσο δεν αλλάζουν οι πολιτικοί που την διοικούν. Είδα το πανηγυρικό σκηνικό που στήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το μεσημέρι και διερωτώμαι «γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;».
Είδα τον κ. Λοβέρδο, σήμερα το βράδυ στον Alter, με μια μικρή δόση αλλαζονίας (ναι, αν δεν το κατάλαβε, αλλαζονικό ήταν το ύφος του) να διεκδικεί δάφνες ήρωος και δακρύβρεχτα να δηλώνει ότι αυτοί που έσωσαν την Ελλάδα «έφτασαν στο σημείο να προπηλακίζονται» και αναρωτήθηκα «στην ίδια χώρα ζούμε με όλους αυτούς»;
Όλοι αυτοί, Παπανδρέου, Λοβέρδος και πολλά ακόμα καλόπαιδα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μας κυβερνάνε από 10 έως 30 χρόνια ο καθένας. Αν έφτασε η Ελλάδα στην καταστροφή, αυτοί την οδήγησαν όλα αυτά τα χρόνια. Και σήμερα πανηγυρίζουν επειδή όσα χρέωσαν την Ελλάδα επί 30 χρόνια, κατόρθωσαν να τα μετακυλίσουν για να τα πληρώσουν  τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Ναι, χθες η Ελλάδα απέφυγε την χρεοκοπία (για πόσο, θα δούμε…). Απέφυγε την χρεοκοπία όχι γιατί κατόρθωσε να κάνει την οικονομία της παραγωγική, αλλά επειδή οι δανειστές της συμφώνησαν να παρατείνουν την εξόφληση των υπέρογκων δανείων της.
Αν δεν καταλάβατε, και πάλι χρωστάμε σήμερα, και μάλιστα πολύ περισσότερα από όσα χρωστάγαμε πριν δύο χρόνια.
Προς τι τώρα οι χαρές, τα πανηγύρια, οι υπερβολές και οι αλλαζονίες, αυτό μόνον οι πολιτικοί μας ταγοί, ξέρουν. Οι οποίοι επιμένουν να νοιάζονται για τρία λεπτά ηρωοποίησης. Αλά έτσι, η χώρα δεν αλλάζει…
(«Θα κερδίσουμε το στοίχημα» είπε ο κ. Λοβέρδος και πάλι χθες το βράδυ. Μακάρι να τό κερδίσουμε κύριε Λοβέρδο μας, αλλά όλοι εσείς που τώρα σώζετε την Ελλάδα, μην ξεχνάμε ότι είστε οι ίδιοι που τόσα χρόνια την καταστρέφατε. Μην το ξεχνάμε, ε;).

Δεν υπάρχουν σχόλια: