Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

25 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου το Ecocamp στον Ερύμανθο.

Μία ξεχωριστή ιδέα που έγινε κατασκηνωτικό πρόγραμμα συνεχίζει και στη φετινή καλοκαιρινή περίοδο το ECOCITY. Πρόκειται για το ECOCAMP, την περιβαλλοντική κατασκήνωση για εφήβους 13-16 ετών, που θα πραγματοποιηθεί για 7η χρονιά, στη μαγευτική και καταπράσινη Ροδέα μια επιλεγμένη περιοχή των Καλαβρύτων, όπου βρίσκονται οι μόνιμες εγκαταστάσεις του Κατασκηνωτικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας και Αγωγής.


Μέσα στο ελατοδάσος, σε ένα τοπίο μοναδικού κάλλους στις παρυφές του Ερύμανθου, όπου η μυθολογία μας τοποθέτησε τον άθλο του Ηρακλή με τον Ερυμάνθιο Κάπρο, στήνεται το πρόγραμμα της περιβαλλοντικής κατασκήνωσης. Στο ECOCAMP προτεραιότητα έχει o νέος κατασκηνωτής, ο οποίος μέσα από την ευχάριστη διαβίωση και την ξεγνοιασιά της παρέας,συμμετέχει σε θεματικές δραστηριότητες για τον αέρα, το νερό και τη γη, εμπλουτισμένες με παραδοσιακά στοιχεία, όπως το ζύμωμα του ψωμιού και το ψήσιμο σε φούρνο με ξύλα, τη καλλιέργεια καρπών και φυτών.
Οι νέοι και οι νέες που θα συμμετέχουν θα έχουν ευκαιρίες διαβίωσης σε χώρους φυσικής ομορφιάς και θα παρακολουθήσουν ένα αξιόλογο πρόγραμμα ενημέρωσης, βιωματικών και ψυχαγωγικών δράσεων για το περιβάλλον και την παράδοση που χάνεται. Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να κατέβουν τον Βουραϊκό και να γνωρίσουν την περιοχή με πεζοπορία, ή ορειβατικό ποδήλατο πάντα με τον κατάλληλο εξοπλισμό.
Οι εγκαταστάσεις διαμονής είναι μόνιμες και περιλαμβάνουν κεραμοσκεπή κτίρια συνολικής χωρητικότητας 180 ατόμων, κουζίνα, ιατρείο, γήπεδα και πισίνα.
Το ECOCAMP είναι μια πρόταση του ECOCITY που στοχεύει στην επαφή των νέων που ζουν στην πόλη με τη Φύση, καθώς και στην βιωματική προσέγγιση περιβαλλοντικών θεμάτων.
Η κατασκήνωση θα υλοποιηθεί από 25 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου και θα συμμετέχουν νέοι από όλη τη χώρα. Μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες ή και να δηλώσετε συμμετοχή για τους εφήβους σας στην Υπεύθυνη Συντονισμού του ECOCITY Έλενα Λιάκου στο τηλέφωνο 210-6196757, ενώ για περισσότερα στοιχεία και το πλήρες πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ecocity.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: