Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Δελτία τύπου του Μιχάλη Γιαννάκη. ( ΛΑΡΚΟ_ΟΤΑ )

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρακάμπτουν την Βουλή, τους εργαζόμενους και τους φορείς για την πώληση της ΛΑΡΚΟ


«Αρκεί μια Υπουργική Απόφαση για την πώληση της ΛΑΡΚΟ» σημειώνει σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης. Όπως τονίζεται στην ερώτηση, παρακάμπτεται η Εθνική Αντιπροσωπεία, οι φορείς των εργαζομένων και οι τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιείται η επιχείρηση και διακυβεύονται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα χωρίς δυνατότητα αντίδρασης.

Ο Μιχάλης Γιαννάκης κατηγορεί την κυβέρνηση για τα «εύκολα λόγια» του Πρωθυπουργού από τα προεκλογικά μπαλκόνια και καλεί τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να φέρει όλες της αποκρατικοποιήσεις –μεταξύ αυτών και της ΛΑΡΚΟ- στη Βουλή, ώστε να ακουστούν οι διαφορετικές απόψεις.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Μεσοπρόθεσμο και το αδηφάγο Δημόσιο απειλούν την περιουσία των ΟΤΑ

Σαφείς αιχμές για σχέδιο ιδιωτικοποίησης μέρους της περιουσίας των Δήμων αφήνει ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας κος Μιχάλης Γιαννάκης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών, κο Ευ. Βενιζέλο.

«Σύμφωνα με το άρθρο 10 του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, η κυβέρνηση μπορεί να προβεί στην ιδιωτικοποίηση περιουσίας που ανήκει στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης» σημειώνει ο Μιχάλης Γιαννάκης που κατηγορεί την κυβέρνηση για προσπάθεια συκοφάντησης των Δήμων, προκειμένου να διευκολυνθεί το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της περιουσίας τους.

Παράλληλα, ο Μιχάλης Γιαννάκης εγείρει ζήτημα συμβατότητας του εφαρμοστικού νόμου με το συνταγματικά κατοχυρωμένο «Αυτοδιοίκητο» των ΟΤΑ και ζητά πολιτική συμφωνία με την Κεντρική Ένωση Δήμων, ώστε να προστατευθεί η Δημοτική Περιουσία από το αδηφάγο Ελληνικό Δημόσιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: