Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Σχολεία: σε κλοιό διαμαρτυριών η συζήτηση για τις συγχωνεύσεις

Με καθηγητές, γονείς και μαθητές να διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο Παιδείας θα πραγματοποιηθεί, την ερχόμενη Δευτέρα, η συνάντηση της Αννας Διαμαντοπούλου με τους δημάρχους της χώρας για τις συγχωνεύσεις των σχολείων.


Την ίδια ώρα, παραστάσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιούνται σε όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης ανά την επικράτεια, ενώ η ΟΛΜΕ, από χθες, κλιμακώνει τις προσπάθειες αναχαίτισης των σχεδίων του υπουργείου Παιδείας, καλώντας σε γενική συστράτευση όλους τους παράγοντες και φορείς των τοπικών κοινωνιών.
«Με δεδομένες τις αρνητικές εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης, πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρξει συστράτευση όλων των παραγόντων και των συλλογικοτήτων των τοπικών κοινωνιών (τοπικής αυτοδιοίκησης, γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών)», αναφέρει η Ομοσπονδία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης στο κάλεσμά της για δημιουργία κοινού μετώπου με στόχο α) την ακύρωση του προγράμματος συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων «όχι για παιδαγωγικούς λόγους, αλλά με μοναδικό κριτήριο την εξοικονόμηση πόρων», β) την αποτροπή δημιουργίας τμημάτων με περισσότερους από 25 μαθητές, 20 στις κατευθύνσεις του λυκείου και στην ΤΕΕ, 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια κ.ά.
Υπενθυμίζεται ότι σε πολλούς δήμους της χώρας η αναστάτωση συνεχίζεται. Σε ορισμένες περιοχές, μάλιστα, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν λάβει αποφάσεις άρνησης εφαρμογής του σχεδίου, ενώ σε περιοχές όπως οι Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, αλλά και στην Αθήνα, μαθητές έχουν προβεί σε συμβολικές καταλήψεις. Από την άλλη, σε δήμους της πρωτεύουσας, όπως της Ηλιούπολης, όπου υπάρχει σύμπλευση με το υπουργείο Παιδείας, έχει προκληθεί έντονη αντίδραση από καθηγητές, μαθητές και γονείς.
Χθες το μεσημέρι γονείς μαθητών του Πειραιά συγκεντρώθηκαν έξω από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ τη Δευτέρα όλοι έχουν κλείσει ραντεβού έξω από το υπουργείο Παιδείας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: