Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Απαράδεκτες οι δηλώσεις της τρόικας ( ξεφτίλα!!! )


«Αντιμίλησε» η κυβέρνηση στην τρόικα η οποία ζήτησε χθες, Παρασκευή, αποκρατικοποιήσεις-μαμούθ ύψους 50 δις μέχρι το 2015.
Με δήλωση που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, ο Γιώργος Πεταλωτής χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι εκπρόσωποι της ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και επεσήμανε ότι «έχουμε ανάγκη, αλλά έχουμε και όρια αξιοπρέπειας που δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν».
Αναλυτικά η δήλωση Πεταλωτή:
«Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας.
«Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό.
» Η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με όρους διαφάνειας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αλλά και στη μείωση του δημόσιου χρέους.
» Επ' αυτού έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις καθώς και λεπτομερής σχεδιασμός σε βάθος πολλών ετών. Είναι προφανές βέβαια ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκποίηση δημόσιας γης. Εξίσου προφανές είναι ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση».
Η ΝΔ ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου προέβη σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους Ντομινίκ Στρος-Καν και Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ενώ εντός της ημέρας θα συνομιλήσει και με τον Ζοζέ Μπαρόζο, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοιες συμπεριφορές.
Ο Γάλλος επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξέφρασε το σεβασμό του προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό αλλά και την κατανόησή του προς το πνεύμα των επισημάνσεων του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: