Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΝΑΙ από το Δ.Σ. του δήμου Αλιάρτου στην Άσκρη και στις Θεσπιές.



Περίπου τέσσερις ώρες διήρκησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλιάρτου. Πλήθος κόσμου από όλα τα χωριά του δήμου μας είχε κυριολεκτικά εισβάλει στην αίθουσα συνεδριάσεων.


Η ανυπομονησία του κόσμου για τα δύο φλέγον θέματα, αυτό της ιστορικής έδρας και της ονομασίας του δήμου, δημιούργησε μία ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Η συνεδρίαση καθυστέρησε να ξεκινήσει για τουλάχιστον 15 λεπτά...

Τα πρώτα δεκαπέντε θέματα της ημερήσιας διάταξης "περάσανε" παμψηφεί σε μόλις 10 λεπτά της ώρας. Δε θα μπω σε λεπτομέρειες για το τι έγινε τις υπόλοιπες τρεις ώρες της συνεδρίασης. Οι έντονες  αντιδράσεις δημοτών που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση καθώς και οι συχνή αντιπαράθεση των δημοτικών συμβούλων, δεν άργησε να πυροδοτήσει ακόμα περισσότερο το κλίμα και να οδηγήσει μέχρι την απειλή αποχώρησης της αντιπολίτευσης από την αίθουσα. Τελικά επικράτησε η λογική και η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά. 

Με 16 ψήφους υπέρ, 9 κατά και 2 παρών, ψηφίστηκε η πρόταση προς το υπουργείο εσωτερικών, να αποτελέσει ως ιστορική έδρα του δήμου η Άσκρη.
Με 19 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 2 παρών, ψηφίστηκε η πρόταση προς το υπουργείο εσωτερικών,να συμπεριληφθούν οι Θεσπιές στην ονομασία του νέου Καλλικρατικού δήμου. 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: