Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ντοκιμαντέρ από την ΕΤ1 για τον Κορινθιακό το Σάββατο 26/2/2011

Παρακολουθήστε το Σάββατο 26  Φεβρουαρίου στην ΕΤ1 στις 2.15 το μεσημέρι στην εκπομπή ΦΩΤΌΣΦΑΙΡΑ της δημοσιογράφου κ. Χαράς Φράγκου ντοκιμαντέρ για τη περιβαλλοντική πίεση που υφίσταται ο Κορινθιακός Κόλπος, με σημείο εκκίνησης τον όρμο  της Αντίκυρας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ καλό και χρήσιμο να προβάλλονται εκπομπές με τέτοια θέματα. Όμως στην συγκεκριμένη εκπομπή ο επιστήμονας ο οποίος τέθηκε να ρίξει φώς στα μάτια μας, το παράκανε λίγο και αντί να μας φωτίσει θέλησε να μας τυφλώσει. Το ότι υπάρχει η συγκερκιμένη λάσπη απο το αλλουμίνιο της Ελλάδος στον κόλπο της αντίκυρας και σε ένα μέρος του κορινθιακού ειναι αλήθεια και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Εγώ όσα χρόνια ζώ στα Ασπρα Σπίτια, ποτέ μου δεν ένιωσα ότι δεν μπορώ να αναπνέυσω απο την ατμοσφαιρική ρύπανση του εργοστασίου, αλλά ούτε έκανα μπάνιο στην μολυσμένη θάλασσα που τόλμησαν να την συγκρίνουν με την θάλασσα της ελυσίνας(δεν θα έχουν πάει μάλλων στην ελυσίνα). Εάν η οικολογική κήνηση της αντίκυρας θέλει να τσεπώσει χρήμα απο τον μυτηληναίο, να τον κάνει με άλλον τρόπο, διότι ο μυτηληναίος δεν ειναι πεσινέ. Ας μην ξεχνάει η Αντίκυρα ότι επιβιώνει απο αυτό το εργοστάσιο, όπως και άλλοι μάγκες. Εάν μπεί λουκέτο στο εργοστάσιο θα μπεί και στην αντίκυρα και θα ειναι τόσο σκουριασμένο που θα ειναι δύσκολο να ανοίξει ξανά. Τέλος εάν όλα αυτά που ειπε ο επιστήμονας ήταν αλήθεια τότε οι κάτοικοι των άσπρων σπιτιών, της αντίκυρας, του διστόμου, του στειρίου και του κυριακίου θα πρέπει να ηταν όλοι τους βούτυρο.

Εάν η θάλασσα εχει καρκίνο η παραλία του αγίου ισιδώρου γιατί έχει μπλε σημαία? Γιατί το χημείο του εργοστασίου αφήνει τον κοσμο να κάνει μπανιο? Και προπάντων αφήνουν τα παιδιά τους να κάνουν μπάνιο. Γιατί όλοι αυτοί που λένε ότι ο κόλπος ειναι ακατάληλος για μπανιο και για ψάρεμα, ψαρεύουν και κάνουν μπάνιο? Ας σοβαρευτούμε γιατί είκμαστε μεγάλοι άνθρωποι. Το σκοινί έχει τραβηχτεί πολύ και όπου να ναι θα σπάσει.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 5:31 μ.μ.

θα σου το πω λαϊκά:
Νομίζω ότι μπερδεύεις τις βούρτσες με τις π.... γιατί συγκρίνεις ανόμοια πράγματα και καταλήγεις σε λάθος συμπεράσματα {μου θυμίζεις το μπουζούκι και το όργανο }

Ανώνυμος είπε...

Παίξε εσύ το όργανό σου, που μάλλον ξέρεις καλά να το κάνεις και άσε εμάς στις πενιές μας. Που θα μας πείς εσύ τι θα συκγρίνουμε!