Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Μια μεγάλη συνεργασία για τον Βοιωτό Γιάννη Πλούταρχο


Ο Γιάννης Πλούταρχος με Μονσερά Καμπαγιέ και Αλ Μπάνο στο  φεστιβάλ για την ένωση της Ιταλίας

Πριν λίγο καιρό η δοκιμασμένη στο χρόνο φωνή του Αλ Μπάνο και η λαϊκή φωνή του Γιάννη Πλούταρχου ενώθηκαν σε μια μουσική συνεργασία που «ντεμπουτάρει» αύριο μέσα την Κυριακάτικη εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».


Το σημαντικότερο γεγονός όμως που θα επισφραγίσει αυτή τη συνεργασία είναι η εμφάνιση του Έλληνα τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχου στο Θέατρο «Άριστον» στο Σαν Ρέμο της Ιταλικής Ριβιέρας. Πρόκειται για τον πρώτο Έλληνα τραγουδιστή που θα συμμετάσχει στο συγκεκριμένο φεστιβάλ τραγουδιού, όπου κάθε χρόνο εμφανίζονται σπουδαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, οι Ιταλοί θα γιορτάσουν τα 150 χρόνια της ένωσης της Ιταλίας και εκεί ο Γιάννης Πλούταρχος μαζί με τον Αλ Μπάνο θα τραγουδήσουν με τη διεθνούς φήμης λυρική τραγουδίστρια Μονσερά Καμπαγιέ, ένα από τα δυσκολότερα σε εκτέλεση ιταλικά τραγούδια, το «Va pensiero» (από τα πιο γνωστά χορωδιακά κομμάτια της όπερας Nabucco του Giuseppe Verdi) που θεωρείται και ο πνευματικός ύμνος των Ιταλών».

Η δισκογραφική συνάντηση «Δύο φωνές- Μία ψυχή» περιλαμβάνει 12 τραγούδια εκ των οποίων τα 8 είναι τραγούδια ντουέτο, ενώ το κοινό θα απολαύσει τον γνωστό τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχο να τραγουδά και στην Ιταλική γλώσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: