Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

"Τώρα μάλιστα,τα πιάσαμε τ'αυγά μας" στο Δίστομο.

Η Θεατρική ομάδα Κυμίνων δήμου Δέλτα Θεσ/νίκης παρουσιάζει την επίκαιρη κωμωδία του Θανάση Πέντσου σε σκηνοθεσία Γιώργου Σφυρίδη
"Τώρα μάλιστα,τα πιάσαμε τ'αυγά μας" 
σήμερα Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011 στο ανοικτό θέατρο μαυσωλείου Διστόμου στις 9,00 μ.μ.,στο 1ο φεστιβάλ ερασιτεχνικών ομάδων θεάτρου που διοργανώνει το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου, « Θεατροφρένεια ». 


Παίζουν αλφαβητικά

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΑΗΔΟΝΟΥΔΗΣ
ΓΙΩΤΑ ΔΑΜΙΑΛΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΣΤΕΛΙΑΝΟΥ
ΣΑΚΗΣ ΜΗΛΟΒΙΑΝΟΣ
ΕΦΗ ΜΠΑΚΟΓΛΙΔΟΥ
ΓΙΩΤΑ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΝΤΣΟΣ
ΣΑΚΗΣ ΠΟΠΤΣΗΣ
ΦΙΛΙΤΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ
ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΦΕΡΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΛΚΙΤΖΗΣ
ΒΙΚΥ ΤΣΙΑΚΑ
 η μικρή ΑΝΑΣΤΑΣΟΥΛΑ ΜΑΛΙΓΚΑΝΗ.
και  συμμετέχει ο ΜΑΚΗΣ ΡΟΥΣΟΜΑΝΗΣ.

Λίγα λόγια για το έργο ……
Εν έτη 2011 το ΔΝΤ πλέον είναι γεγονός στην Ελλάδα και δυστυχώς πριν λίγο καιρό ο Πρωθυπουργός της χώρας ομολόγησε ότι για μια ακόμη φορά «επτωχεύσαμε». Όσοι λοιπόν ήταν τυχεροί και είχαν κάποιο σπίτι στο χωριό και λίγα χωραφάκια, επέστρεψαν άρον άρον στα πάτρια εδάφη. Το εθνικό μας νόμισμα πλέον δεν είναι το ευρώ, ΌΧΙ, ούτε λόγος, και από εκεί διωγμένοι είμαστε, αλλά δεν είναι ούτε η δραχμή, αφού το κράτος δεν έχει τη δυνατότητα να κόψει νέο νόμισμα. Το εθνικό μας νόμισμα κυρίες και κύριοι είναι το «ΑΥΓΟ»!!!!!
Έτσι λοιπόν οι ήρωες του έργου μας, διωγμένοι από τις οικονομικές συγκυρίες και μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, αποφάσισαν να εγκατασταθούν στο χωριό του κυρίου Μπαμπάτσικου, αρχίζοντας σιγά σιγά να προσαρμόζονται σε μια καινούργια πραγματικότητα. Με λίγα χωραφάκια και λίγες κότες παλεύουν για την επιβίωση.




Οι χαρακτήρες του έργου

Μηνάς Μπαμπάτσικος : Οικογενειάρχης γύρω στα 55, γεννήθηκε στο χωριό και έφυγε σε νεαρή ηλικία στην πόλη για μια καλύτερη ζωή.
Κατίνα Μπαμπάτσικου : Γυναίκα του Μηνά, μητέρα του Μπούλη και της Μυρτώ. Χαρακτηριστική φιγούρα Ελληνίδας συζύγου και μάνας.
Μπούλης Μπαμπάτσικος : Γιος του Μηνά και της Κατίνας, κολλημένος στα γράμματα.
Μυρτώ Μπαμπάτσικου : Κόρη του Μηνά, έχει σπουδάσει κομμωτική και δούλευε σε μεγάλο κομμωτήριο.
Πασχάλης Κουμπούρας : Συνομήλικος του Μηνά, με την ατυχία να μην έχει σπίτι στο χωριό. Αναγκάζεται να εγκαταλείψει την πόλη σχεδόν ζητιανεύοντας.
Σμαρώ Κουμπούρα : Σύζυγος του Πασχάλη και μητέρα της Νίτσας.
Νίτσα Κουμπούρα : Κόρη του Πασχάλη και της Σμαρώς με μόρφωση λυκείου.
Στέργιος : Κλασσικός άνθρωπος του χωριού.
Παντεσπάνης : Πρώην βιομήχανος. 
Δήμαρχος : Η προσωποποίηση της διεφθαρμένης Εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: