Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Σε ισχύ το νέο ωράριο στο Δημόσιο.


Ξεκίνησε την Τρίτη το νέο ωράριο των εργαζομένων στο Δημόσιο και οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν πλέον 40 ώρες από τις 37,50 που ήταν μέχρι σήμερα.
Το νέο ωράριο αφορά μόνο τους μόνιμους υπαλλήλους, το προσωπικό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου του Δημοσίου και των ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού και το προσωπικό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου του κλάδου της πληροφορικής.

Με το νέο ωράριο το υπουργείο, πέρα από την εξίσωση των ωρών εργασίας των εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, σκοπεύει στην αύξηση της παραγωγικότητας των υπηρεσιών και κυρίως αυτών που έρχονται σε άμεση και καθημερινή επαφή με το κοινό, καθώς και στην κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.
Οι πολίτες θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, τους ΟΤΑ και των δύο βαθμών και τα λοιπά ΝΠΔΔ από τις 9 έως τις 15.00, ενώ στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, το κοινό θα μπορεί να προσέρχεται έως τις 14.30.

Τέλος τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των δήμων, σε καθένα από τα οποία υπηρετούν τρεις και περισσότεροι μόνιμοι υπάλληλοι του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών, θα λειτουργούν από Δευτέρα με Παρασκευή από 08.00 έως 20.00 και το Σάββατο από 08.00 έως 14.00.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: