Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Μαζί για τη Στερεά Ελλάδα της ανάπτυξης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

«Αναλαμβάνω προσωπικά την επίλυση
του προβλήματος του Ασωπού!!!»
Δέσμευση του Θανάση Χειμάρα στους πολίτες της Θήβας

Την δημόσια δέσμευσή του ότι θα αναλάβει προσωπικά την επίλυση του προβλήματος του Ασωπού ανακοίνωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Θανάσης Χειμάρας, στη χθεσινή του ομιλία στη Θήβα. Μάλιστα, κατέκρινε την αδιάφορη στάση Αυτοδιοικητικών οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε:
«Δυστυχώς, ΔΕΝ ανέλαβαν καμία ουσιαστική πρωτοβουλία για να ξεκαθαρίσουν το όλο θέμα και να σταματήσει η δυσφήμηση του νομού, όπως κάναμε εμείς με το πρόβλημα του Μαλιακού.
    Αναλαμβάνω προσωπικά την επίλυση του προβλήματος του Ασωπού!!! Αναλαμβάνω προσωπικά την προστασία των αγροτών και των αγροτικών προϊόντων από την άδικη δυσφήμιση!!! Γιατί είναι χρέος και καθήκον μας, ως Αυτοδιοικητικοί, να πρωτοστατούμε στα δύσκολα και να δίνουμε υπεύθυνες λύσεις…»
Παράλληλα, ο κ. Χειμάρας ήταν κατηγορηματικός στα θέματα περιβάλλοντος που αφορούν τη Βοιωτία δηλώνοντας:
«Σήμερα στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους! Δεν θα επιτρέψουμε να μετατρέψουν τη Βοιωτία σε σκουπιδότοπο της Αθήνας! Δεσμεύομαι προσωπικά, πως αυτό δεν θα συμβεί! Θα μας βρουν απέναντι! Και γνωρίζουν καλά πως όταν το λέω αυτό, το εννοώ…»
Τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας προλόγισε ο μύθος του Ελληνικού Αθλητισμού και Βουλευτής κ. Γιάννης Ιωαννίδης. Ο «κόουτς» μίλησε από καρδιάς για το σημαντικό έργο και τις ικανότητες του Θανάση Χειμάρα και δήλωσε βέβαιος ότι θα είναι ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης της Στερεάς Ελλάδας.
Ένα ενθουσιώδες και θερμό ακροατήριο – στο οποίο παρευρίσκετο μεταξύ άλλων και ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης – υποδέχθηκε τον Θανάση Χειμάρα και άκουσε με προσήλωση την ομιλία του.
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη Βοιωτία και κυρίως την περιοχή της Θήβας, αναφέρθηκε στις προτάσεις του Συνδυασμού του και παρέθεσε παραδείγματα από τις αντίστοιχες επιτυχημένες παρεμβάσεις που έχει στο ενεργητικό του ως Νομάρχης στην επίλυση μεγάλων και σύνθετων προβλημάτων.
Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Θανάση Χειμάρα στη Θήβα:
«Φίλες και Φίλοι
Είναι τιμή μου να βρίσκομαι στην ιστορική πόλη της Θήβας, στην 1η πόλη της Ευρώπης, σύμφωνα με το μύθο. Οι συνεργάτες μου κι εγώ, θέλουμε να σας καλωσορίσουμε και να σας ευχαριστήσουμε που βρίσκεστε απόψε κοντά μας.
Σήμερα εδώ, από την Θήβα, ζητάμε την στήριξή σας για να αλλάξουμε την αναπτυξιακή πορεία της Βοιωτίας.
Ο νέος ρόλος της περιοχής, την θέλει πρωταγωνιστή της πραγματικής Ανάπτυξης! Δεν τη θέλει φτωχό συγγενή της Αττικής!
Σήμερα στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους! Δεν θα επιτρέψουμε να μετατρέψουν τη Βοιωτία σε σκουπιδότοπο της Αθήνας! Δεσμεύομαι προσωπικά, πως αυτό δεν θα συμβεί! Θα μας βρουν απέναντι! Και γνωρίζουν καλά πως όταν το λέω αυτό, το εννοώ!
ü  Ας στηρίξουν όσο θέλουν τους αντιπάλους μου! Εμάς μας στηρίζει ο απλός πολίτης… και η δύναμη που μας δίνει αυτό, δεν εξαγοράζεται!
Φίλες και Φίλοι,
Δεν εμφανίστηκα σήμερα στο πολιτικό στερέωμα. Αγωνίζομαι χρόνια και αγαπώ αυτό που κάνω.
Είμαι βέβαιος πως έχετε κουραστεί να ακούτε λέξεις όπως «υπόσχεση», «αξιοπιστία», «αξιοκρατία». Λέξεις που βεβαίως έχουν πολύ όμορφη έννοια και που εμείς οι πολιτικοί χρησιμοποιούμε συχνά -και εσείς, βεβαίως, έχετε δίκιο να αναρωτιέστε εάν τελικά τις  εφαρμόζουμε.
Πρώτοι εμείς, οι πολιτικοί-αυτοδιοικητικοί πρέπει να δούμε τα λάθη μας, αυτό επιχειρώ κι εγώ, γι’ αυτό και μπορώ να σας κοιτώ στα μάτια όταν μιλώ για διαφάνεια, ειλικρίνεια και αποτελεσματικότητα.
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
-       Γιατί για εμάς η διαφάνεια, είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας.
-       Γιατί υλοποιήσαμε και υλοποιούμε έργα ύψους 400 εκ. € τα τελευταία χρόνια στη Φθιώτιδα και φροντίσαμε οι αναθέσεις των έργων, να γίνονται, παραχωρώντας την πλειοψηφία στην αντιπολίτευση, στην αντίστοιχη νομαρχιακή επιτροπή.
ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ,
-       Γιατί έχουμε επιλέξει ως στάση ζωής να λέμε την αλήθεια στους συμπολίτες μας, όσο και αν αυτή μας κοστίσει πολιτικά.
-       Γιατί υπηρετήσαμε όλους τους πολίτες χωρίς ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ και ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
-       Γιατί για εμάς, από την πρώτη ημέρα, η άσκηση πολιτικής, είναι άμεσα συνδεδεμένη με το αποτέλεσμα.
•       Γιατί εμείς, απορροφήσαμε όλες τις πιστώσεις των έργων, που εντάξαμε στο Γ΄ ΚΠΣ και φροντίσαμε για την ένταξη όσων είχαν τυπικά προβλήματα στο ΕΣΠΑ ως έργα γέφυρες, όπως επίσης και για την ένταξη νέων έργων.
•       Γιατί εμείς, δουλέψαμε όλοι μαζί, για να έχουμε έτοιμες μελέτες ώστε να διεκδικήσουμε και να πάρουμε τελικά επιπλέον πόρους από τις Κυβερνήσεις σε προγράμματα, Νομαρχιακά – Περιφερειακά – Τομεακά Υπουργείων.
•       Γιατί ΕΜΕΙΣ δουλεύαμε υπεύθυνα και ασταμάτητα για τον τόπο, όταν κάποιοι κυνηγούσαν φαντάσματα και προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν την ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ και την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ τους, επιρρίπτοντας τις ευθύνες της ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ τους, σε άλλους και σε εμάς!!!
•       Η δυναμική και αδιαπραγμάτευτη παρέμβασή μας, σε όλα τα μεγάλα και μικρά θέματα, που απασχολούσαν τον τόπο, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονταν πάντοτε στα στενά όρια των αρμοδιοτήτων μας, αποτελούν εχέγγυα των νέων διεκδικήσεών μας.
Και αυτό το τελευταίο, είναι γνωστό σε όλη την Περιφέρεια και τους πολίτες της.
•       Όλοι π.χ. γνωρίζουν τον αγώνα μας, για την κατασκευή του θανατηφόρου ΠΕΤΑΛΟΥ, του Ε-65 και του εκσυγχρονισμού του Σιδηροδρόμου, που δυστυχώς η σημερινή Κυβέρνηση σταμάτησε τη συνέχισή τους.
Γνωρίζουν πως όταν υπήρξε το πρόβλημα του Μαλιακού Κόλπου στη Φθιώτιδα, ο Νομάρχης ΜΠΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ακόμη και αν δεν ήταν στις θεσμικές αρμοδιότητές του!!!!
Δεν είναι δυνατόν στο θέμα του Ασωπού να μην συμβαίνει το ίδιο!!! Δεν μπορεί οι Αυτοδιοικητικοί, να εμφανίζονται στα ευχάριστα και να κρύβονται στα σοβαρά και δύσκολα.  

Φίλες και Φίλοι,
Βάλαμε τη λέξη ΑΝΑΠΤΥΞΗ στο όνομα του συνδυασμού μας, γιατί είμαστε σίγουροι πως είναι το ζητούμενο των εκλογών!
Η ανάπτυξη δεν έρχεται με ευχολόγια, αοριστολογίες και εκθέσεις ιδεών, αλλά με συνεχείς διεκδικήσεις, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα.
Δεν βάζουμε στο λόγο μας με πολλά ΘΑ, καταθέτουμε έργο και υποσχόμαστε, πολλή δουλειά, με σχεδιασμό, δημοκρατικό προγραμματισμό και αγώνα.
Ο τουρισμός, ο αγροτικός τομέας, η έρευνα, η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία, οι επενδύσεις είναι μερικές μόνο από τις προτεραιότητες του προγράμματος μας.

(ΑΝΕΡΓΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ)
H ανεργία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της εποχής μας. Ειδικά στην περιφέρειά μας ξεπερνά το 14% και δυστυχώς αυξάνεται συνεχώς.
Αυτό που χαρακτηρίζει με μια λέξη την ανάπτυξη στην Περιφέρεια μας σήμερα, είναι η αναρχία που επικρατεί.
Επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην περιοχή, έρχονται σε κόντρες με τις τοπικές κοινωνίες και φεύγουν για το εξωτερικό, γιατί δεν υπάρχει υπεύθυνος σχεδιασμός.
ΕΜΕΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑΞΗ! Άμεση προτεραιότητα μας είναι η δημιουργία ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ στην Περιφέρεια. Μέσω αυτού θεσμοθετούμε νέες και αναβαθμίζουμε τις υφιστάμενες ΒΙΠΕ – ΒΙΟΠΑ, για την προσέλκυση επενδύσεων
Μόλις αναλάβουμε την διοίκηση της περιφέρειας, διαπραγματευόμαστε απευθείας με τους κοινοτικούς για την ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την αύξησή του, με πόρους από τα τομεακά προγράμματα που δεν έχουν απορρόφηση.

Φίλες και Φίλοι,
-           Έρχομαι στο πολύπαθο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Είναι γνωστά τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Νομοί της Στερεάς Ελλάδας. Ειδικά εδώ, στην Θήβα.
ü  λέμε ΟΧΙ στην περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος
ü  λέμε ΟΧΙ σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας εργοστασίου καύσης απορριμμάτων, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με τους πολίτες της περιοχής.
ü   Χωρίς να υπάρχει επικαιροποιημένος σχεδιασμός!
ü  Χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων μας, σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς, συντονίζουμε τις ενέργειες για την αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων, ακούγοντας και τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Εκεί περιλαμβάνουμε:
·                             Τη δημιουργία Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων ΧΥΤΑ, ΧΑΔΑ, ΣΜΑ, ΧΥΤΥ.
·                             Τη διαχείριση των επικίνδυνων, βιομηχανικών, γεωργικών και ζωικών απόβλητων για παραγωγή ενέργειας όπως παράδειγμα σφαγεία, τυροκομεία, ελαιοτριβεία, χοιροστάσια, νοσοκομεία κ.α.,
·                             Την κατασκευή ή την επέκταση των Δικτύων Αποχέτευσης και των Βιολογικών Καθαρισμών, ξεκινώντας από τις παράκτιες περιοχές της Περιφέρειας.
Προωθούμε Ολοκληρωμένα Σχέδια Διαχείρισης Υδάτων, με στόχο την ορθολογική χρήση των διαθέσιμων νερών για τη γεωργία.
Ενισχύουμε  το πρόγραμμα  απονιτροποίησης και το επεκτείνουμε σε νέες περιοχές.

Φίλες και φίλοι,
Η Περιφέρειά μας έγινε αρνητικά γνωστή σε όλη την Ελλάδα, μέσα από το πρόβλημα του Ασωπού. Δυστυχώς κάποιοι, ΔΕΝ ανέλαβαν καμία ουσιαστική πρωτοβουλία για να ξεκαθαρίσουν το όλο θέμα και να σταματήσει η δυσφήμηση του νομού, όπως κάναμε εμείς με το πρόβλημα του Μαλιακού.     
Αναλαμβάνω προσωπικά την επίλυση του προβλήματος του Ασωπού!!! Αναλαμβάνω προσωπικά την προστασία των αγροτών και των αγροτικών προϊόντων από την άδικη δυσφήμιση!!! Γιατί είναι χρέος και καθήκον μας ως Αυτοδοικητικοί, να πρωτοστατούμε στα δύσκολα και να δίνουμε υπεύθυνες λύσεις.

Έρχομαι σε ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα της περιοχής, το οποίο έχουμε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα.
Είναι η λαθρομετανάστευση και τα ζητήματα ασφάλειας του Θηβαίου.
Σε συνεργασία με τη κεντρική εξουσία και την δημοτική αρχή αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την οριστική επίλυση του μεγάλου αυτού ζητήματος.
Σοβαρές ελλείψεις σημειώνονται και στα ζητήματα ΥΠΟΔΟΜΩΝ.
·                    Δρομολογούμε τον οδικό άξονα Υλίκης-Ελευσίνας (αποσυμφορώντας  συν τις άλλοις τη Θήβα από τα φορτηγά)
·                    Ολοκληρώνουμε το δρόμο Θήβας-Θίσβης που ξεκίνησε επί Νομαρχίας του φίλου μου Νίκου Στάμου και δεν έχει τελειώσει ακόμη, όπως και ο δρόμος Θήβα –Λιβαδειά.
-           Επισπεύδουμε τις εργασίες, για την άμεση παράδοση του μουσείου Θηβών και σχεδιάζουμε αναλυτικά την ανάδειξη των αρχαιοτήτων της περιοχής.
-           Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του Τ.Ε.Ι. Θήβας με ειδικότητες συνυφασμένες με την περιοχή, όπως α) Συντήρησης αρχαιοτήτων, β) Φυτικής παραγωγής.

Φίλες και Φίλοι,
Όταν ξεκίνησα αυτό τον αγώνα είχα επιλέξει να κινηθώ  αποκλειστικά σε αυτοδιοικητικά πλαίσια. Στην πορεία όμως, τέθηκαν ζητήματα που έδωσαν χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις εκλογές της επόμενης Κυριακής. Έφτασε να εξαρτάται από το αποτέλεσμα των εκλογών, η επιβολή ή όχι νέων οικονομικών μέτρων, από την Κυβέρνηση!
Πριν δύο ημέρες, μια εβδομάδα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έθεσε το εκβιαστικό δίλλημα στους πολίτες: «νίκη στην αυτοδιοίκηση ή πάω σε εκλογές». Το μήνυμα που θα δώσουμε την Κυριακή, πρέπει να είναι ξεκάθαρο:
ü  «Ο λαός δεν αντέχει άλλα βάρη!»
ü  «Δεν είναι εποχή για εκβιασμούς!»

Φίλες και Φίλοι,
Η συμμετοχή σας σήμερα εδώ είναι πολύ σημαντική για εμένα καθώς επιβεβαιώνει αυτό που πάντα πίστευα:
·                    Πως ανεξάρτητα από την πόλη που ζούμε, όλοι διεκδικούμε τα ίδια πράγματα!
·                    Πως η ανάπτυξη του τόπου μας, είναι το στοίχημα που θα κερδίσουμε όλοι μαζί!
·                    Πως είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με τα προβλήματα και να δώσουμε λύσεις.
·                    Πως αγωνιζόμαστε όλοι μαζί.
·                    Αγωνιζόμαστε Μαζί για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης.
·                    Αγωνιζόμαστε Μαζί για τη Θήβα της Ανάπτυξης!
·                    Η δύναμή μας, είστε όλοι εσείς, οι κάτοικοι της Θήβας, οι άνθρωποι αυτής της ευλογημένης γης!
Είναι η προσωπική μου δέσμευση, είναι η εντολή που μου δώσατε σήμερα εσείς!
Μόνο σε εσάς έχω να δώσω λόγο!»

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Θήβα, ο κ. Χειμάρας επισκέφθηκε το ΕΠΑΛ ΘΗΒΑΣ. Είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους εγκαταλειμένους χώρους του, από τον διευθυντή της σχολής και πήρε μια εικόνα της έλλειψης φροντίδας και συντήρησης μιας σημαντικής σχολικής Μονάδας για τη Θήβα και το Νομό Βοιωτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: