Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία Χειμάρα στη Βόρεια Εύβοια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Κοντά στα προβλήματα της Βόρειας Εύβοιας
ο Θανάσης Χειμάρας

Την ευκαιρία να ακούσει αλλά και να ζήσει τα μεγάλα προβλήματα της Βόρειας  Εύβοιας θα έχει για τις επόμενες ημέρες, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Θανάσης Χειμάρας. Το διήμερο 26 – 27 Οκτωβρίου 2010, θα επισκεφθεί Δήμους της Βόρειας Εύβοιας, συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χειμάρας ξεκινά το πρωί της Τρίτης 26 Οκτωβρίου, επισκεπτόμενος το Δήμο Ιστιαίας στις 11.30 όπου θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο.
Στη συνέχεια ο κ. Χειμάρας, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση, θα λάβει μέρος σε εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας. Το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, του οποίου η αναβάθμιση σε Κέντρο Υγείας – Νοσοκομείο είχε ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ από τον Ιούλιο του 2009, εξακολουθεί να παρουσιάζει προβλήματα στον εξοπλισμό και τη στελέχωσή του. Η ενίσχυσή του αποτελεί πολυετές αίτημα των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας καθώς η Χαλκίδα και το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας λόγω του κακού οδικού Δικτύου προς την Πρωτεύουσα είναι δυσπρόσιτα, ιδίως σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης υγείας.
Στο Εμπορικό Κέντρο της Ιστιαίας θα συνεχίσει ο κ. Χειμάρας τις επισκέψεις του, όπου θα επισκεφθεί καταστήματα της περιοχής και θα συνομιλήσει με επαγγελματίες για τα προβλήματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 18.30, ο κ. Χειμάρας θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Αιδηψού και θα ακολουθήσουν συναντήσεις με επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό και τη φιλοξενία στη Λουτρόπολη και με πολίτες.
Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 θα ξεκινήσουν οι επαφές του Θανάση Χειμάρα στις 10.00 με συνάντηση που θα έχει στο Πευκί με το Δήμαρχο Αρτεμισίου, στις 11.00 στη Λίμνη με το Δήμαρχο Ελυμνίων, στις 12.00 στην Αγία Άννα με το Δήμαρχο Νηλέως και στις 14.00 στο Μαντούδι με το Δήμαρχο Κηρέως.
 Στόχος του κ. Χειμάρα είναι να συναντηθεί με φορείς της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών, να απευθυνθεί άμεσα στους πολίτες, να τους μιλήσει για το πρόγραμμά του και να απαντήσει σε ερωτήσεις τους σχετικά με τα σχέδιά του για την Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα.
Το απόγευμα της Τετάρτης, στις 18.00, θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης» στη Χαλκίδα.
Στις 19.30 στα Ψαχνά ο Θανάσης Χειμάρας θα συμμετάσχει σε εκδήλωση με θέμα: «Προστασία Περιβάλλοντος & Περιβαλλοντικά Προβλήματα στην Εύβοια». Ένα θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο δεδομένης της διαπιστωμένης επιβάρυνσης του υδροφόρου ορίζοντα στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών και την ανίχνευση εξασθενούς χρωμίου στο νερό της περιοχής. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και ο πρώην Επίτροπος Περιβάλλοντος της ΕΕ και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Δήμας.
Ενόψει της επίσκεψής του στη Βόρεια Εύβοια ο κ. Χειμάρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να αντιληφθείς το βαθμό εγκατάλειψης στον οποίο καταδικάστηκαν οι κάτοικοι της Εύβοιας τα τελευταία χρόνια εξαιτίας, κυρίως, της αδράνειας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησής της. Η έλλειψη υποδομών, η άναρχη ανάπτυξη, η αποβιομηχάνιση, η εγκατάλειψη του περιβάλλοντος είναι κοινός τόπος σε όλο το Νομό και δεν περιμένω να δω κάτι διαφορετικό στη Βόρεια Εύβοια.
Ένας ευλογημένος τόπος με περήφανους ανθρώπους όπως η Εύβοια δικαιούται ένα καλύτερο μέλλον. Αξίζει την ευκαιρία να κάνει το αναπτυξιακό άλμα στην πρόοδο, μετά από τόσες τετραετίες που καθηλώθηκε στην οπισθοδρόμηση, από την αδιαφορία αυτών που κράταγαν την τύχη του Νομού στα χέρια τους.
Η Εύβοια θα αλλάξει. Θα διεκδικεί και θα πετυχαίνει. Όταν το έλεγα αυτό πριν γίνω Νομάρχης, μερικοί θεωρούσαν πως μιλούσα προεκλογικά. Οργανώσαμε πορείες διαμαρτυρίας με το σύνολο των φορέων του τόπου, κλείσαμε δρόμους, όλοι μαζί συγκρουστήκαμε με την τότε Κυβέρνηση της ΝΔ και πετύχαμε στους στόχους μας. Όπως τότε έτσι και τώρα, πέρα από ιδεολογίες και κομματικούς δογματισμούς, θα διεκδικήσουμε και θα έχουμε αποτέλεσμα.
Ο κάτοικος της Εύβοιας θα αφήσει πίσω όλους αυτούς που ότι είχαν να δώσουν το δώσανε. Θα δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους έμπειρους, επιτυχημένους, με όρεξη για δουλειά. Σε ανθρώπους καταξιωμένους, στον επαγγελματικό και κοινωνικό τους χώρο. Οι συνεργάτες μου υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού μας και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης κ. Γκάβαλης, είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση από την πρώτη κιόλας ημέρα, να σβήσουν το αποτυχημένο παρελθόν και να δουλέψουν σκληρά για το μέλλον που η Εύβοια αξίζει. Ενωμένοι απέναντι στα προβλήματα, εργαζόμαστε καθημερινά όλοι, Μαζί για την Εύβοια της Ανάπτυξης…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: