Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Μαζί για τη Στερεά Ελλάδα της ανάπτυξης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

«Στη λύση των προβλημάτων θα πρωτοστατήσω προσωπικά με όλες μου τις δυνάμεις…»
Συναντήσεις με φορείς και πολίτες στην Ιστιαία και τους Ωρεούς
της Βόρειας Εύβοιας για το Θανάση Χειμάρα

Συνάντηση με την κίνηση Πολιτών Βόρειας Εύβοιας για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Θανάσης Χειμάρας στη διάρκεια της παρουσίας του στην Βόρεια Εύβοια. Το πρωί της Τρίτης 26 Οκτωβρίου 2010, μετά τη συνάντηση με το Δήμαρχο Ιστιαίας  ο κ. Χειμάρας πληροφορούμενος την αναβολή της προγραμματισμένης εκδήλωσης λόγω της απουσίας της Διοικητού του Γ.Ν. Χαλκίδας, ζήτησε παρ’ όλα αυτά, να συναντηθεί με τα μέλη της Κίνησης προκειμένου να ενημερωθεί για τον αγώνα τους.

Οι πολίτες του περιέγραψαν τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Εύβοια σε θέματα παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Για το υποστελεχωμένο και με ελλειπή εξοπλισμό Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, αλλά και τη δυσκολία πρόσβασης στα πλησιέστερο Νοσοκομείο, το Νοσοκομείο Χαλκίδας, λόγω του κάκιστου Οδικού Δικτύου της Εύβοιας.
Ο κ. Χειμάρας δήλωσε αλληλέγγυος στο πρόβλημά τους, και δεσμεύθηκε ενώπιον όλων ότι μετά την εκλογή του στη θέση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, όχι μόνο θα κάνει κάθε δυνατή ενέργεια για την επίλυσή του στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, αλλά και ότι θα πρωτοστατήσει στις πρωτοβουλίες διεκδίκησης μόνιμης και οριστικής λύσης στο θέμα της παροχής Υπηρεσιών Υγείας στη Βόρεια Εύβοια.
Στη συνέχεια ο κ. Χειμάρας συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ωρεών στο Δημαρχείο της πόλης και συναντήθηκε με επαγγελματίες της τοπικής αγοράς από τους οποίους άκουσε σχόλια και προτάσεις για τα μεγάλα ζητήματα της Βόρειας Εύβοιας.
Ο κ. Χειμάρας σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η Φθιώτιδα αναπτύχθηκε σε βάρος της Εύβοιας και ότι θεωρείται υπεύθυνος λόγω της «Λαμιοκεντρικής Περιφέρειας» για την οπισθοδρόμηση της Εύβοιας, απάντησε:
«Να σας θυμίσω ότι αυτές τις δυο τετραετίες ήμουν Νομάρχης Φθιώτιδας. Με κατηγορείτε δηλαδή ότι έκανα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τη δουλειά μου, οδηγώντας τη Φθιώτιδα στην ανάπτυξη και την πρόοδο; Αυτό έγινε και χαίρομαι που το παραδέχεστε, αλλά όχι σε βάρος άλλων Νομών της Περιφέρειας. Εγώ ήμουν υπεύθυνος για τη Φθιώτιδα και νομίζω ότι φέρνοντάς την στην πρώτη τριάδα των Νομών της Ελλάδας σε Νομαρχιακά Έργα το αποτέλεσμα με δικαίωσε.
Τις ευθύνες για την εγκατάλειψη της Εύβοιας πρέπει να τις αναζητήσετε σε όσους αδράνησαν, σε όσους δεν κατάφεραν να προετοιμάσουν ώριμες μελέτες, προκειμένου να διεκδικήσουν χρηματοδοτήσεις είτε από εθνικούς Πόρους είτε από Προγράμματα της Ε.Ε. Σε όσους χωρίς σχέδιο και μέθοδο κινήθηκαν με μόνη «τακτική» να αναδεικνύουν τις ευθύνες των άλλων και ποτέ τις δικές τους.
Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι ποτέ δεν καταψήφισα στο Περιφερειακό Συμβούλιο πρόταση για χρηματοδότηση έργου από άλλο Νομό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πολύ περισσότερο δε πρόταση της Εύβοιας που ήταν και τόσα σπάνια.
Τώρα, με τα νέα δεδομένα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει ανάγκη κάποιον που με την εμπειρία και την διεκδικητικότητά του θα αποκομίσει τα περισσότερα οφέλη και θα την οδηγήσει με σχέδιο και μεθοδικότητα στην ανάπτυξη. Τώρα, πλέον, θα με κρίνετε για τις σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές, σε θέμα υγείας και περιβάλλοντος για τη λύση των οποίων θα πρωτοστατήσω προσωπικά με όλες μου τις δυνάμεις…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: