Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

"Ξεπαγώνει" και τους διορισμούς των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ η κυβέρνηση

Στην απορρόφηση επιτυχόντων του ΑΣΕΠ λόγω του μεγάλου αριθμού των συνταξιοδοτήσεων στο Δημόσιο και των αυξημένων αναγκών του υπουργείου Οικονομικών προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών.
«Η κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη τον μεγάλο αριθμό υπαλλήλων που αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης από τις δημόσιες υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ. το τρέχον έτος, αποφάσισε εντός το δευτέρου εξαμήνου του έτους 2010 να απορροφηθούν όλοι οι επιτυχόντες σε διαδικασίες διορισμού-πρόσληψης σε υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου, για τις οποίες έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2009» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ανάμεσα στους επιτυχόντες είναι και οι 800 του υπουργείου Οικονομικών, όπου παρατηρείται και η μεγαλύτερη έλλειψη προσωπικού. Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού λόγω αναστολής των προσλήψεων το χρονικό διάστημα που προηγείται των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η απορρόφηση των διοριστέων στους ΟΤΑ θα ξεκινήσουν εντός του πρώτου τριμήνου του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: