Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 29/06/2010


Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διστόμου

Την 29/6/2010 ημέρα της εβδομάδας Τρίτη και ώρα 19.30΄ θα πραγματοποιηθεί δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα:

1. Αποδοχή ποσού 15.644,50 Ευρώ κατανομή ΥΠ. ΕΣΩΤ. ΑΠ. & Η. Δ. από τέλη διαφήμισης άρθ.9 του Ν.2880/01.
2. Αποδοχή ποσού 14.088,83 Ευρώ κατανομή ΥΠ.ΕΣΩΤ. ΑΠ.&.Η.Δ. από έσοδα Τ. Α. Π.
3. Αποδοχή ποσού 10.794,78 Ευρώ κατανομή ΥΠ. ΕΣΩΤ. ΑΠ. & Η. Δ. από Φόρο Ζύθου.
4. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στην Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας ΕΛΙΚΩΝΑΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Α.Ε που θα γίνει στις 30-6-2010.
5. Ονομασία ανώνυμης δημοτικής πλατείας στο Δίστομο σε πλατεία Ιωάννη Σταμούλη.
6. Ονομασία ανώνυμης δημοτικής πλατείας στο Στείρι σε πλατεία Αγίου Νικολάου Στειριώτη του Προσκυνητή.
7. Έγκριση πληρωμής δαπανών εκδηλώσεων εορτασμού επετείου σφαγής 10ης Ιουνίου 1944.
8. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα εργασιών του έργου «Δημοτική οδοποιία».
9. Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος παραβόλου παραμονής αλλοδαπών.
10. Οικονομική ενίσχυση Πολιτισμικού Συλλόγου Διστόμου.
11. Οικονομική ενίσχυση χορωδίας Αμβρυσσός Διστόμου.
12. Οικονομική ενίσχυση Π. Ο. ΑΜΒΡΥΣΣΕΥΣ Διστόμου.
13. Οικονομική ενίσχυση Χορωδιακού Συλλόγου Στειρίου.
14. Οικονομική ενίσχυση Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στειρίου.
15. Οικονομική ενίσχυση Συλλόγου Χιονοδρόμων Ορειβατών Στειρίου.
Ο Πρόεδρος του Δ.Συμβουλίου
   Λουκάς Ι. Παπαγεωργίου


6 σχόλια:

Το ΚΕΝΤΡΙ είπε...

Αλλά το μαύρισμα, αναπόφευκτο αποτέλεσμα των θερινών μηνών, έχει επεκταθεί εδώ και καιρό και στις άλλες εποχές και περιοχές της πατρίδας μας.

Σας έρχεται κύριοι αναντικατάστατοι.

Ανώνυμος είπε...

Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων
N. 3463/2006(ΦΕΚ Α 114/30.6.2006)

Άρθρο 202
Επιχορηγήσεις και βοηθήματα
1. Με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου είναι δυνατή η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, περιλαμβανομένων και των εκκλησιαστικών, σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, που έχουν την έδρα τους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου ή της Κοινότητας, σε τοπικά παραρτήματα οργανώσεων πανελλήνιας δράσης, που αναπτύσσουν κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα, καθώς και σε πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων στους οικείους Δήμους ή Κοινότητες για την πραγματοποίηση κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η απόφαση λαμβάνεται εφόσον έχει εγγραφεί σχετική πίστωση στον οικείο προϋπολογισμό για το σκοπό αυτόν, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα και μισό εκατοστό (1,5%) των τακτικών εσόδων του. Η διάταξη του τελευταίου εδαφίου δεν έχει εφαρμογή, εφόσον τα ποσά των χορηγούμενων ενισχύσεων από τους Δήμους και Κοινότητες προς τους παραπάνω φορείς προέρχονται από έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις. Είναι επίσης δυνατή, υπό τις ανωτέρω προϋποθέσεις, η επιχορήγηση συλλόγων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με πανελλήνια δράση, οι οποίοι έχουν ως σκοπό την παροχή βοήθειας και υποστήριξης, κάθε μορφής, σε παιδιά που είναι, ιδίως, θύματα εξάρτησης, κακοποίησης, παραμέλησης, οικονομικής εκμετάλλευσης και παράνομης διακίνησης, ανεξαρτήτως υπηκοότητας. Πρόσθετη προϋπόθεση για την επιχορήγηση αυτή αποτελεί η κατάρτιση σχετικού προγράμματος δράσεως του συλλόγου, για τον αντίστοιχο Δήμο ή Κοινότητα και η έγκρισή του από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας.

Είναι υποχρέωσή τους, ούτε από την τσέπη τους τα βάζουν και σας θυμήθηκαν προεκλογικά βλέπω.... και επιλεκτικά !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι,

χρειαζόμαστε αυτοδιοικητικούς με όραμα και γνώσεις,

μακριά από κομματικά γραφεία ,

όχι απλούς διαχειριστές,

....μήπως και επιτέλους βγούμε από τον μακροχρόνιο λήθαργό μας.

Το χωριό μας αξίζει καλύτερης τύχης.

Ετεροδημότης Στειριώτης.

Ανώνυμος είπε...

- ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ!!!

- ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ....

- ΓΙΑΤΙ ΚΑΤ' ΕΠΙΛΟΓΗΝ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ?

- ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ?

- ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ 'ΑΛΕΚΟ'?

Αλμπανης Χαρης είπε...

ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στα θεματα που αναγραφοντε πιο πανω το νουμερο 4 δεν αφορα καθολου το Στειρι. Παρολο που ο Δημος Διστομου εχει στην εταιρεια ΕΛΙΚΩΝΑΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Α.Ε μετοχικο κεφαλαιο 8,19% (αρκετα υψηλο, ειναι ο τεταρτος κατα σειρα μετοχος), με μονιμο μελος στο 9μελες διοικητικο συμβουλιο το Δημαρχο κ.Αθανασιο Πανουργια, το Δημοτικο διαμερισμα Στειριου ειναι ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, που αφορα αγροτικες περιοχες και ειναι στο προγραμμα LEADER 2007-2013..... Μαλλον για τον κ.Πανουργια καθως και τους εκπροσωπους του Στειριου στο Δημο Διστομου, το Στειρι ειναι μια ΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ και δεν εχει αναγκη απο κανενα προγραμμα στηριξης..... Οι στοχοι του προγραμματος, για οσους θα μπορουσαν να ενδιαφεροντε ειναι οι παρακατω: 1)Αναδειξη της Πολιτιστικης και Αγροτικης κληρονομιας... 2)Αναπτυξη της τουριστικης επιχειρηματικης δραστηριοτητας... 3)Βελτιωση της ελκυστικοτητας της περιοχης ως τοπου απασχολησης και κατοικιας... 4)Αυξηση της τοπικα παραγομενης προστιθεμενης αξιας... 5)Ενισχυση της επιχειρηματικοτητας στην περιοχη παρεμβασης..... Με λιγα λογια ολα τα παραπανω μπορουν να δωσουν σε ενα τοπο και στους κατοικους του την δυναμη να μπορουν να εκμεταλαυτουν αυτα που εχουν και να περνουν το μεγιστο δυνατο αποτελεσμα..... Δυστυχως για το Στειρι αποφασισαν οτι δεν εχει καμια αναγκη και αυτα που εχει του φτανουν και του περισευουν.....

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι ποτέ δεν λένε τόσα ψέματα, όσα μετά το κυνήγι, στη διάρκεια του πολέμου και πριν τις εκλογές.

Όττο Φον Μπίσμαρκ, 1815-1898, Γερμανός καγκελάριος