Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Μαζί για τη Στερεά Ελλάδα της ανάπτυξης.

«Δεν είναι δυνατόν μετά από 3 Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης
η Εύβοια να στερείται παντελώς
Υποδομών και Αναπτυξιακών Έργων…»
Ομιλία του Θανάση Χειμάρα στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης» στη Χαλκίδα

Στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού του «ΜΑΖΙ για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης» στη Χαλκίδα, ο Θανάσης Χειμάρας έγινε δεκτός με ενθουσιασμό, παρά τη δυνατή βροχή που έπεφτε σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, από τους συγκεντρωμένους Χαλκιδαίους.
Μετά τον Αγιασμό με ομιλίες τους χαιρέτησαν το συγκεντρωμένο πλήθος τόσο ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης για την Εύβοια Σταμάτης Γκάβαλης, όσο και ο Θανάσης Χειμάρας, με τις οποίες έδωσαν το στίγμα του Συνδυασμού για την επικείμενη εκλογική μάχη της 7ης Νοεμβρίου.

Τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου τίμησε με την παρουσία του ο πρ. Επίτροπος της Ε.Ε. για το Περιβάλλον και Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Σταύρος Δήμας, ο οποίος με σύντομο χαιρετισμό του προλόγισε τον κ. Χειμάρα καθώς και όλοι οι νυν και πρώην βουλευτές Εύβοιας. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν – επευφημούμενοι - όλοι οι Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού στην Εύβοια.
Στη συνέχεια παραθέτουμε την ομιλία του κ. Θανάση Χειμάρα:
«Φίλες & Φίλοι
Περιοδεύοντας τον πανέμορφο, μεγάλο και φιλόξενο Νομό της Εύβοιας, έκανα τις εξής διαπιστώσεις:
Η πρώτη είναι ότι οι κάτοικοι νιώθουν εγκαταλειμμένοι από την Πολιτεία και ταυτόχρονα από την Αυτοδιοίκηση.  Διαφωνούν και θεωρούν άδικα και προς λάθος κατεύθυνση τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης και φοβούνται χειρότερα – αλλά καταλογίζουν και πολλές ευθύνες στους Αυτοδιοικητικούς, που για χρόνια είχαν στα χέρια τους την τύχη του τόπου τους και δεν έκανα τίποτα για την ανάπτυξή του.
Η δεύτερη διαπίστωση – κολακευτική για μας – που όμως, μας γεμίζει με πολλές ευθύνες. Είναι η θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν, αλλά και η εμπιστοσύνη τους για το αναπτυξιακό έργο που θέλουν και πιστεύουν ότι μπορούμε να προωθήσουμε.
Πρέπει να ομολογήσω ότι η άποψή τους, για τη γενικότερη εγκατάλειψη του τόπου τους είναι αληθινή. Αυτή είναι η πραγματικότητα…
Φίλες & Φίλοι
Η Εύβοια είναι ένας πανέμορφος τόπος με εργατικούς και φιλόξενους κατοίκους, που δυστυχώς έχει αδικηθεί πολύ. Δεν είναι δυνατόν στη σημερινή εποχή Και μετά από 3 Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης που δόθηκαν στη χώρα μας από την Ε.Ε.
Η Εύβοια να στερείται παντελώς Υποδομών και Αναπτυξιακών Έργων. Και δεν πείθουν κανένα, δηλώσεις ότι για το αναπτυξιακό έλλειμμα, και τη μη υλοποίηση των έργων, ευθύνονται οι Περιφερειάρχες όλων των Κυβερνήσεων.
Σήμερα, το οδικό Δίκτυο βρίσκεται σε εποχές 1970, με ότι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των μετακινήσεων και την ανάπτυξη των περιοχών.
Έργα εξαιρετικής σημασίας έχουν εγκαταλειφθεί από τη διορισμένη Περιφέρεια στην τύχη τους, περιπτώσεις στις οποίες οι αιρετοί – κυρίως οι Νομάρχες – πρέπει να τα διεκδικούν και να τα μεταφέρουν στο δικό τους Πρόγραμμα, για να τα υλοποιούν. Γιατί κανένας διορισμένος Περιφερειάρχης, δεν μπορεί να ενδιαφέρεται για τον τόπο, περισσότερο από τον εκλεγμένο Νομάρχη. Είναι καθήκον ενός Νομάρχη όσα έργα δεν προωθούνται από την Περιφέρεια, και μένουν στάσιμα, να προωθούνται δια μέσω της Νομαρχίας και να μην αφήνονται στην τύχη τους.
Το περιβάλλον είναι απροστάτευτο και για αυτό δεν ευθύνονται τόσο οι επιχειρήσεις όσο αυτοί που τους ελέγχουν και έχουν την ευθύνη χωροθέτησης των περιοχών φιλοξενίας των επιχειρήσεων.
Σε αυτόν τον ωραίο Νομό δεν υπάρχουν οργανωμένες ΒΙΠΕ-ΒΙΠΑ. Δεν υπάρχει Χωροταξικός Σχεδιασμός ολοκληρωμένος. Οι Βιολογικοί Καθαρισμοί είναι ελάχιστοι. Τα απόβλητα των επιχειρήσεων, Υγρά η Στερεά, εναποτίθενται όπου επιθυμεί ο καθένας.
Έρχομαι σε ένα εξίσου σοβαρό θέμα. Τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας στερούνται των κατάλληλων Υποδομών και του απαραίτητου εξοπλισμού και Επιστημονικού Προσωπικού.
Ο Τουρισμός αναπτύσσεται σε περιοχές όμορφες, όπως αυτές της Εύβοιας, αλλά μόνο όταν υπάρχουν ασφαλείς Δρόμοι, Μαρίνες, σύγχρονα Λιμάνια και αξιοποιημένες Ακτές. Κρίμα για μια τόσο όμορφη περιοχή…
Φίλες & Φίλοι
Η Εύβοια έχει την ευλογία του Θεού, αφού, τόσα πολλά  πλεονεκτήματα , δύσκολα συναντά κανείς στη χώρα μας.
Όμως ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια όλα αυτά δεν έχουν αξιοποιηθεί από εμάς τους ίδιους.
Γι’ αυτό…
Δεσμεύομαι απέναντί σας, ότι από την 1η του 2011, που πιστεύω ότι θα εκλεγώ Περιφερειάρχης, μαζί με τους έμπειρους και αξιόλογους συνεργάτες μου, να ξεκινήσουμε το μεγάλο αναπτυξιακό έργο, αξιοποιώντας τις αρμοδιότητές μας και πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση. Με οργανωμένο Σχέδιο, υπεύθυνο Προγραμματισμό, που θα φέρει την έγκριση των φορέων της περιοχής και του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Με ορμητήριο τη Χαλκίδα, αισιοδοξώ για το θετικό αναπτυξιακό αποτέλεσμα στην Εύβοια, γιατί, γνωρίζετε ότι έχουμε εμπειρία, όρεξη για δουλειά και αγώνες, και παρελθόν που καταμαρτυρεί την αποτελεσματικότητά μας. Έχουμε μια ομάδα με έμπειρους Αυτοδιοικητικούς και νέα πρόσωπα, που ζητούν από εσάς την ευκαιρία, να αλλάξουν την εικόνα της Εύβοιας, να αλλάξουν την εικόνα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Αξίζουν αυτήν την ευκαιρία, όλοι οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας αξίζουν αυτή την ευκαιρία. Τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή, να δουλέψουμε ΜΑΖΙ για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης..»

Δεν υπάρχουν σχόλια: