Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Μαζί για τη Στερεά Ελλάδα της ανάπτυξης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

Νέα Περιοδεία Χειμάρα στη Φωκίδα
Επισκέφθηκε το διευρυμένο Δήμο Δωρίδας, το Γαλαξείδι και την Ιτέα

Περιοδεία στο διευρυμένο Δήμο Δωρίδας περιελάμβανε το πρωινό πρόγραμμα της περιοδείας στη Φωκίδα του Θανάση Χειμάρα, του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, το Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010. Στις συναντήσεις αυτές συνοδευόταν από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Κώστα Παπαθανασίου και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης» στη Φωκίδα.
Ξεκινώντας από το Λιδωρίκι, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας όπου συνομίλησε με τους ιατρούς και τους παρουσίασε τα σχέδιά του για τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας ως απόρροια της σχετικής αρμοδιότητας που επιφορτίστηκε η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Στη συνέχεια πέρασε από τα καταστήματα του Λιδωρικίου όπου συνομίλησε με τους επαγγελματίες και πολίτες της περιοχής, συνεχίζοντας την καταγραφή προβλημάτων που οι πολίτες από την πλευρά τους εντοπίζουν.
Στο Ευπάλιο ο κ. Χειμάρας συναντήθηκε  στο Δημαρχείο της πόλης με πλήθος πολιτών που βρέθηκαν εκεί για να τον γνωρίσουν και να τον χαιρετίσουν. Εκεί τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ευπαλίου κ. Αναστάσιος Παγώνης, ο οποίος του εξέθεσε τις προσεχείς ανάγκες του Δήμου και του ζήτησε ως Περιφερειάρχης να σκύψει στα προβλήματα και να βοηθήσει στη λύση τους. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τον ευχαρίστησε και αφού θύμισε τους στενούς δεσμούς μεταξύ Φωκίδας και Φθιώτιδας τόνισε ότι πρώτιστο μέλημά του είναι η ισομερής ανάπτυξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με παρεμβάσεις για τη λύση προβλημάτων σε κάθε γωνιά της με το ίδιο ενδιαφέρον.
Σε μεγάλη συγκέντρωση πολιτών απευθύνθηκε ο κ. Χειμάρας και στην Ερατεινή όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Τολοφώνος κ. Άνθιμος και του ζήτησε τη βοήθεια στην υλοποίηση έργων στο Δήμο του. Ο κ. Χειμάρας τον διαβεβαίωσε ότι μετά τις εκλογές τόσο ο ίδιος, όσο και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας θα επανέλθει στη Φωκίδα όπου Δήμο προς Δήμο θα δρομολογήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση των αναπτυξιακών έργων που η περιοχή έχει ανάγκη.
Το απόγευμα της ίδια ημέρας στο Γαλαξείδι συναντήθηκε ο Θανάσης Χειμάρας με το Δήμαρχο Γαλαξειδίου κ. Δρόσο Αγγουρά και στη συνέχεια επισκέφθηκε τα καταστήματα του Γαλαξειδίου και αντάλλαξε σχόλια με τους πολίτες.
Στην Ιτέα μεγάλη συγκέντρωση υποδοχής περίμενε τον κ. Χειμάρα εκεί όπου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης απάντησε στις ερωτήσεις των πολιτών. Ιδιαίτερα στάθηκε στην πρόκληση κάποιων σχετικά με το γεγονός ότι πολλοί έχουν ζητήσει ψήφο, έχουν υποσχεθεί και όταν εξελέγησαν λησμόνησαν και τις υποσχέσεις και τις ανάγκες των πολιτών. Απάντησε ο Θανάσης Χειμάρας:
«Κατά την μακρά πορεία μου στην πολίτικη και την Αυτοδιοίκηση στηρίχθηκα σε τρεις αρχές που τήρησα απαρέγκλιτα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Αν δεν είχα αξιοπιστία και λόγο απέναντι στους πολίτες θα συνέχιζαν να με εμπιστεύονται;
Μπορείς να ξεγελάσεις τους πολίτες μια φορά, ίσως το πολύ δυο. Πιστεύετε ότι θα μπορούσα να «επιβιώσω» πολιτικά και σε έξι συνεχόμενες εκλογές να σημειώνω μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής κάθε φορά, αν δεν υλοποιούσα τις δεσμεύσεις μου;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: