Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΓΑΛΛΙΑ: 10 ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!


ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ!
Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΕ!
   Κάλεσμα για συνέχιση των απεργιών και την επόμενη εβδομάδα, απηύθυνε σήμερα Πέμπτη ο Μπερνάρ Τιμπό, επικεφαλής της CGT, του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού φορέα της χώρας. «Η κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητη. Πρέπει να συνεχίσουμε με μαζικές κινητοποιήσεις ακόμα και την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Τιμπό. «Θα ζητήσουμε από τα συνδικάτα ισχυρές κινητοποιήσεις που θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να σταματήσουν τη δουλειά και να κατέβουν στους δρόμους».

   Η ψήφιση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, αναμένεται να γίνει από τη Γερουσία ενδεχομένως και αύριο Παρασκευή, παρά το γεγονός πως, η Γαλλία εισέρχεται στη 10η συνεχόμενη μέρα απεργιών. Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων συνεχίζεται ο αποκλεισμός όλων των διυλιστηρίων (αλλά όχι και όλων των αποθηκών λόγω των επιθέσεων από την Αστυνομία) και ο αποκλεισμός 52 δεξαμενοπλοίων στο λιμάνι της Μασσαλίας ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται γενικευμένες εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος!     Το πραγματικά ελπιδοφόρο στοιχείο είναι πως οι απεργίες, δεν εμφανίζουν το παραμικρό σημάδι απομαζικοποίησης ενώ συγκεντρώνουν και την συντριπτική υποστήριξη της κοινής γνώμης (71% σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις)! Ευρισκόμενη προφανώς σε πανικό η Κυβέρνηση Σαρκοζί, προσπαθεί να απομονώσει κοινωνικά τις απεργίες και τις δυναμικές μορφές πάλης (αποκλεισμοί, καταλήψεις σχολείων κλπ).

   Για τον σκοπό αυτό, εφαρμόζει το δρόμο της άγριας καταστολής και της συκοφαντίας. Το γενικευμένο χτύπημα των διαδηλώσεων των 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων την Τρίτη και η αποστολή ειδικών δυνάμεων εναντίον των απεργών που έχουν αποκλείσει τα διυλιστήρια και τις αποθήκες καυσίμων, αποτελούν τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα. Από την άλλη η Κυβέρνηση, κάνει λόγο για «αλήτες» αναφερόμενη κυρίως στους μαθητές, οι οποίοι καταλαμβάνουν τα σχολεία και κατεβαίνουν μαζικά στους δρόμους, φοβούμενη, μεταξύ άλλων, την ριζοσπαστικοποίηση μιας ακόμα μαθητικής γενιάς!

   Είναι προφανές πως πλέον, οι Γάλλοι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν απεργούν και δεν κατεβαίνουν στους δρόμους απλά λόγω της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης. Η γαλλική κοινωνία, με λίγα λόγια, δεν είναι διατεθειμένη να μπει στη μέγγενη των προγραμμάτων λιτότητας, τα οποία προωθούνται σε όλο και περισσότερες χώρες της ΕΕ. Οι γάλλοι εξεγερμένοι γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν κρίνεται απλά το αν θα πάρουν σύνταξη δύο χρόνια αργότερα, αλλά το ίδιο το εργασιακό παρόν τους και των μέλλον των παιδιών τους.

   Δείχνοντας στους εργαζομένους όλης της Ευρώπης το δρόμο το δρόμο του αγώνα λέγοντας με μια σαφή δόση σαρκασμού: regarde bien ta rolex! c est l heure de la revolte!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: