Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς

Δελτίο Τύπου
22/10/2010


Συναντήσεις των Δέσποινα Σπανούδη και Βάσω Λέβα για αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες στην περιφέρεια

Με τη σημερινή επίθεση στην υποψήφια δήμαρχο Αθήνας Ελένη Πορτάλιου στον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ μάλιστα είχε προηγηθεί αντίστοιχη χθεσινή επίθεση στην ίδια γειτονιά στον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Αλέκο Αλαβάνο, επιβεβαιώνεται ότι η επιδρομή σε ιστορικές κατακτήσεις των εργαζομένων και η πρωτοφανής κρίση που αυτή  επιφέρει έχει ανοίξει σε κάποιες επικίνδυνες μειοψηφίες την όρεξη για το χειρότερο: τον κατατεμαχισμό της κοινωνίας με στόχο τη διαίρεση όσων υφίστανται με οδυνηρό τρόπο της συνέπειες της κρίσης, την αξιοποίηση του ρατσισμού για να στραφεί η οργή όχι στους υπεύθυνους αλλά στους μετανάστες και όλους τους κοινωνικά πιο αδύναμους.

Οι πολίτες θα έχουν σε δύο εβδομάδες την ευκαιρία να ψαλιδίσουν αποφασιστικά τόσο τις φιλοδοξίες αυτών που επενδύουν συστηματικά στο ρατσισμό (ΛΑΟΣ) όσο και αυτών που τους νομιμοποίησαν ως προνομιακούς εταίρους στην προώθηση του μνημονίου (ΠΑΣΟΚ).  Αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα όσους από  θέση κυβερνητικής ευθύνης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ)  δεν απέτρεψαν απόπειρες να δημιουργηθεί άβατο από τη συμπληρωματική δράση  του οργανωμένου εγκλήματος και ρατσιστικών ομάδων.

Θα χαιρετίσουμε κάθε προεκλογική και μετεκλογική πρωτοβουλία δημοτικής ή περιφερειακής παράταξης να αποτρέψει κάθε είδους άβατο. Ενάντια σε όσους θέλουν να μετατρέψουν τους πολίτες σε απομονωμένα και ευάλωτα άτομα, θα είμαστε, όπως δηλώνουμε και στον τίτλο του ψηφοδελτίου μας, «ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ». Όπως είναι γνωστό, το ψηφοδέλτιο μας υποστηρίζεται από μέλη της κοινότητας των πακιστανών οικονομικών μεταναστών αλλά και μέλη άλλων κοινοτήτων μεταναστών και μειονοτήτων που ζουν στην Στερεά. Μετά τις ρατσιστικές επιθέσεις στην Αθήνα, η υποψήφια περιφερειάρχισσα Δέσποινα Σπανούδη και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχισσα Φθιώτιδας Βάσω Λέβα προγραμμάτισαν να συναντηθούν μαζί τους την Κυριακή 24-10-2010, με σκοπό να συζητήσουν πρωτοβουλίες για μια αντιρατσιστική πολιτική σε επίπεδο περιφέρειας.

Για την επικοινωνία:
γραφείο τύπου
τηλ.: 6981036906

Δεν υπάρχουν σχόλια: