Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση κάλεσμα.


Ανακοίνωση κάλεσμα
Για την λειτουργία του ΠΑΣΟΚ που θα οδήγηση από την έξοδο
Το πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο της χώρας μετά την υπογραφή των μνημονίων και την εν καιρώ ειρήνης ολοκληρωτική υπόταξη μας στις επιταγές του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων συμμάχων του, ήρθε να επισφραγιστεί με την πλήρη υποταγή, με την επιλογή πρωθυπουργού και κυβέρνησης από τα φιλελεύθερα κέντρα των Βρυξελών.


Και ενώ η χώρα χρειάζονταν επειγόντως κυβέρνηση με πολιτική νομιμοποίηση, σχέδιο Εθνικής Αναγέννησης, και ανάπτυξης  και μεγάλη διαχειριστική ικανότητα. Δόθηκε ψήφος εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που δεν διαθέτει καμία από τις απαραίτητες αυτές προϋποθέσεις. Μια  κυβέρνηση που είναι αποτέλεσμα επιλογών όσων έχουν συμφέρων να  δημιουργήσουν στη χώρα συνθήκες διάλυσης, προς ίδιο όφελος.

Ζούμε σε μια πρωτοφανή επίθεση στα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς. Μεγάλο μέρος των πολιτών μετατρέπονται σε πένητες. Η ανεργία καταγράφει μεταπολεμικό ρεκόρ, ενώ χιλιάδες νέοι αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό.

Ζούμε μια ασκούμενη πολιτική που μόνο στόχο έχει να ισοπεδώσει την κοινωνία και καταστρέφει τον παραγωγικό ιστό της χώρας.

Ζούμε μια πρωτοφανή γλωσσική απρέπεια όπου η κυβέρνηση ονομάζει μεταρρύθμιση τη νεοφιλελεύθερη επίθεση στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Ζούμε για να βλέπουμε εικόνες όπου άνθρωποι που ο λαός εμπιστευτικέ το αίμα του, να κάθονται δίπλα σε εκείνους που του αφαίρεσαν  ζωή και ελπίδα.
(Η πιο μελανή στιγμή της δημοκρατικής παράταξης η συγκυβέρνηση με το ΛΑΟΣ)

Ζούμε σε μοντέρνους καιρούς που φέρνουν μοντέρνες αρρώστιες, όπου ο νοικοκύρης της ύπαρξης γίνετε υπηρετική υπόσταση άλλων και δουλαγωγούμενος.

Επειδή κινδυνεύουμε να γίνουμε εγγαστρίμυθοι να μιλάμε με τις φωνές που νοικιάζουν την ψυχή μας, κάνοντας έξωση της δική μας.

Επειδή ως πολίτες και κομματικά μέλη δεν έχουμε διαπαιδαγωγηθεί με την παιδεία της ήττας.

Επειδή η κοινωνική και κομματική μακρόχρονη διαδρομής μας, μας διαπαιδαγώγησε, να μην γίνουμε Δούρειοι ίπποι των ισχυρών, για να λεηλατούν την ζωή του λαού μας και να μην ανοίγουμε την κερκόπορτα να συντρίψει η βαρβαρότητα το ανθρώπινο μεγαλείο.

Επειδή δεν θέλουμε να παίξουμε κανένα πρωταγωνιστικό ρόλο στο σχέδιο που επιβάλλουν και είναι σε εξέλιξη, νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και ντόπιοι, που είναι ταγμένοι στην κυριαρχία της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής διεθνώς και στην Ελλάδα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η δημοκρατική παράταξη διέρχεται μια δοκιμασία, που ήταν άλλωστε επιδίωξη του συστήματος, μέσω της δημιουργίας κρίσης προκειμένου να υποκαταστήσουν τη δυναμική, τις ιδέες τις αξίες και τις αρχές της συντριπτικής πλειοψηφίας του προοδευτικών πολιτών και της νεολαίας με οράματα τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ευημερία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Για τον λόγο αυτό αισθανόμαστε την ανάγκη να στείλουμε με το κείμενο μας αυτό προσκλητήριο στις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις. Όλοι μαζί μέσα από οργανωμένες προσπάθειες για μια προοδευτική έξοδο από την κρίση μέσα από τα προοδευτικά κοινωνικά κινήματα, προκειμένου να αποτρέψουμε τα σχέδια όλων αυτών, που με πολιτικό εκπρόσωπο τη νέα κυβέρνηση με τις πολιτικές τους, θέλουν να διατηρήσουν το σύστημα παρασιτικού πλούτου και των συμφερόντων τους. Γιατί όσο θα συνεχίζεται αυτή η πολιτική, θα συνεχίζεται η περαιτέρω φτωχοποίηση της χώρας, η ανεργία, η εκποίηση του δημόσιου πλούτου και η υπονόμευση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.

Δηλώνουμε ότι δεν λειτουργούμε ως Δούρειοι ίπποι,  σε όσους επιχειρούν και επιδιώκουν την τιμαριοποιηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Δηλώνουμε ότι εμείς δεν ενδιαφερόμαστε να εξασφαλίσουν το αύριο μας, στηρίζοντας δακτυλίδια και δάκτυλα.
Δηλώνουμε ότι δεν θα μετέχουμε σε συνεδριάσεις με στόχο την απαξίωση και τον εκφυλισμό της δημοκρατικής παράταξης.
Δηλώνουμε σε όσους δεν το έχουν αντιληφθεί, η συμμετοχή σε κινήματα είναι εθελοντική και δεν επιδέχονται σχέσεις υπαλληλικού κώδικα και απουσιών.

Ζητάμε άμεσα την συντεταγμένη λειτουργία των οργάνων του ΠΑΣΟΚ, ΠΕ, ΝΕ και  ΔΟ με στόχο να συμβάλλουν  με πρωτοβουλίες  στην επανασύνδεση του, με τις κοινωνικές δυνάμεις, να δώσουμε μαζί τη μάχη για τη προοδευτική στρατηγική εξόδου από την κρίση και για μια νέα διαπραγμάτευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για ένα Ευρωπαϊκό όραμα της πολιτικής ισοτιμίας και της αλληλεγγύης των χωρών-μελών της.

Η οργή είναι πυκνή και ακριβή και την κρατάμε σφιχτά πολλοί  σύντροφοι!

Τα μέλη της ΠΕ ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδος!!
Τάσος Γέραλης
Σταυρούλα Οικονομέα

Το μέλος της ΝΕ Ευβοίας
Σοφία Κεχρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: