Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα και πάλι....

Ανοιχτή επιστολή προς την υπουργό Παιδείας.
Κα υπουργέ

Είναι βέβαια γνωστό ότι η χώρα μας δεν φημίζεται ιδιαίτερα για μακρόπνοα σχέδια και μακροπρόθεσμους προγραμματισμούς και αυτό ίσως είναι και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του πολιτικού μας συστήματος.


Υπάρχουν όμως κάποιοι τομείς στους οποίους η προχειρότητα, η αμέλεια , η ολιγωρία που οδηγούν στα νομοσχέδια της τελευταίας στιγμής είναι σίγουρα όχι απλά ανεπίτρεπτα αλλά σχεδόν εγκληματικά.

Κάτι τέτοιο είναι αυτό που συμβαίνει τη συγκεκριμένη στιγμή με τα παιδιά του "νέου συστήματος"' του "νέου σχολείου" ή όπως αλλιώς αρέσκεστε να το ονομάζετε (μας έχουν κουράσει ακόμα και τα ονόματα που επιλέγετε να δίνετε σε κάθε πρόχειρη αλλαγή όλοι εσείς οι μεταρρυθμιστές της παιδείας μας υπουργοί όλων των χρόνων).

Αναφέρομαι βέβαια στα παιδιά της φετινής πρώτης λυκείου , τα παιδιά μας, αυτά που έχουν γίνει πειραματόζωα εν αγνοία τους και ,το κυριότερο ,ερήμην τους , στα δικά σας δυσνόητα, πρόχειρα ,χωρίς σχέδιο ,χωρίς έμπνευση και φοβάμαι χωρίς εμφανή στόχο πειράματα.

Αναρωτιέμαι ,εκφράζοντας πιστεύω την απορία όλων των γονέων και μαθητών της Α΄λυκείου, πρόκειται σύντομα να δώσετε τέλος σε αυτή την κωμικοτραγική κατάσταση ,σε αυτό το βάσανο της αβεβαιότητας ( θα δίνουμε πανελλαδικές -δε θα δίνουμε πανελλαδικές , θα αποφασίζουν τα πανεπιστήμια -όχι δεν θα αποφασίζουν τα πανεπιστήμια για τον τρόπο πρόσβασης σε αυτά, θα μετράει ο βαθμός των τριών τάξεων του λυκείου-όχι δεν θα μετράει ο βαθμός του λυκείου............)

Ζούμε ιστορικές στιγμές αθλιότητας και στην παιδεία όπως σε όλους άλλωστε τους τομείς αυτού του κράτους που καταρρέει με γρήγορους πλέον ρυθμούς και εντωμεταξύ τρέχουμε κι εμείς και τα παιδιά μας στα φροντιστήρια να πιάσουμε κάτι που δεν πιάνεται (πολύ περισσότερο αφού απλά δεν ξέρουμε καν τι είναι αυτό που κυνηγάμε),σε μια χώρα όπου πρόσφατα εσείς η ίδια ως υπουργός παιδείας ανακοινώνατε την αποστροφή σας προς την παραπαιδεία και δίνατε υποσχέσεις για τον δραστικό περιορισμό της μέσα από το περίφημο ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Κα υπουργέ αναλάβετε τις ευθύνες του αξιώματός σας και προχωρήστε άμεσα σε ξεκαθάρισμα σχετικά με το τι περιμένει αυτά τα παιδιά ή απλά δηλώστε αδυναμία και αποχωρείστε . Υπάρχει ξέρετε πάντα και αυτή η επιλογή για τους ανθρώπους που διαθέτουν συνείδηση των υποχρεώσεων και των πεπραγμένων τους.


ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: