Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΕΙΡΙΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ:Διαμαρτυρία ενάντια στην κατάργηση του σχολείου

Αντιπροσωπεία μιας σειράς τοπικών φορέων έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα
Υπόθεση σύσσωμης της Κοινότητας Στειρίου Βοιωτίας έχει γίνει η αποτροπή της κατάργησης του δημοτικού σχολείου του χωριού. Χτες αντιπροσωπεία μιας σειράς τοπικών φορέων μετέβη στην Αθήνα και έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει. Το σχολείο λειτουργούσε μέχρι πέρυσι ως 6θέσιο και φέτος ως 4θέσιο με 25 μαθητές. Από την επόμενη χρονιά, οι μαθητές πρόκειται να μεταφερθούν στο δημοτικό σχολείο Διστόμου, που απέχει 5 χιλιόμετρα.


Μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι δήλωσαν χτες την πρόθεσή τους να μην επιτρέψουν την κατάργηση του σχολείου, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε ερήμωση συνολικά το χωριό. Παράλληλα, δήλωναν ότι κανείς δεν μπορεί να τους εγγυηθεί ούτε καν τη μεταφορά των μαθητών, κρίνοντας και από την πικρή πείρα της φετινής σχολικής χρονιάς.

Η κατάργηση του σχολείου είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης που βιώνουν πολύμορφα ήδη, με την - οικονομική, διοικητική και τώρα και μορφωτική - υποβάθμιση που φέρνει ο «Καλλικράτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: