Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας :Οι συγχωνεύσεις οδηγούν σε περαιτέρω υποβάθμιση


ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Οι συγχωνεύσεις οδηγούν σε περαιτέρω υποβάθμιση
Να συζητηθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ζητούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Να συζητηθεί το θέμα των συγχωνεύσεων σχολείων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας ζητούν, με επιστολή τους στον πρόεδρο του Συμβουλίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»Τάσος Χρονάς, Γιώργος Γκικόπουλος και Σοφία Ντούρου.

Οπως τονίζουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι, στους νομούς της Στερεάς Ελλάδας συνολικά 142 σχολικές μονάδες συγχωνεύονται σε 62.

Συγκεκριμένα στο Νομό Εύβοιας 17 νηπιαγωγεία συγχωνεύονται σε 8, 44 δημοτικά σε 17 και 3 γυμνάσια σε 1. Στο Νομό Βοιωτίας 4 νηπιαγωγεία συγχωνεύονται σε 2, 13 δημοτικά σε 6 και 8 γυμνάσια σε 4. Στο Νομό Φθιώτιδας 8 νηπιαγωγεία συγχωνεύονται σε 4, 16 δημοτικά σε 7 και 8 γυμνάσια σε 4. Στο Νομό Φωκίδας 15 δημοτικά ενώνονται σε 6, και 4 γυμνάσια σε 2. Επίσης, στην Ευρυτανία 6 δημοτικά συγχωνεύονται σε 3. Ακόμα, καταργούνται 13 σχολικές μονάδες σε όλη την περιοχή.

Οι σύμβουλοι προειδοποιούν στην επιστολή τους ότι «οι περισσότερες από αυτές τις συγχωνεύσεις θα στριμώξουν τους μαθητές σε αυξημένου αριθμού μαθητών τάξεις και θα τους αναγκάσουν να μετακινούνται σε διπλανά χωριά, όταν την ίδια στιγμή τα ΚΤΕΛ των περισσότερων νομών έχουν δηλώσει αδυναμία να συνεχίσουν να μεταφέρουν τους μαθητές λόγω ανεξόφλητων οφειλών.


 Οι συγχωνεύσεις θα οδηγήσουν σε περαιτέρω υποβάθμιση της Παιδείας. Σε υποβάθμιση της παρεχόμενης γνώσης στους μαθητές, αλλά και σε ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Θα οδηγήσουν στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της Παιδείας. Στο σχολείο της αγοράς που θα διαμορφώνει το απαραίτητο για το κεφάλαιο φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Το εκπαιδευτικό σύστημα και η παρεχόμενη εκπαίδευση θα υποβαθμιστούν. Οι λαϊκές οικογένειες θα φορτωθούν ακόμα μεγαλύτερο οικονομικό βάρος», τονίζουν δηλώνοντας ότι βρίσκονται στο πλευρό των εργατικών - λαϊκών οικογενειών και διατυπώνουν για άλλη μια φορά την κατηγορηματική τους αντίθεση στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και στο σχολείο της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: