Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: «Αναζητήσεις Ψηφιακού Οπτικοακουστικού Υλικού σε Διαδικτυακές Βάσεις Δεδομένων»

Πρόσκληση συμμετοχής σε πρόγραμμα
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, ξεκινά ένα πιλοτικό εκπαιδευτικόπρόγραμμα E-Learning με τίτλο: «Αναζητήσεις Ψηφιακού Οπτικοακουστικού Υλικού σε Διαδικτυακές Βάσεις Δεδομένων»
Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια της ύλης του προγράμματος παρουσιάζονται τα βασικά χαρακτηριστικά των δικτυακών τόπων:
  • της Ψηφιακής Συλλογής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς
  • της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης
  • του Ψηφιακού Αρχείου της ΕΡΤ
  • της ευρωπαϊκής βάσης Europeana
με παραδείγματα αναζήτησης, ανάκτησης και αποθήκευσης ψηφιακών τεκμηρίων όπως φωτογραφίες, βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα, ντοκιμαντέρ, βιβλία, άρθρα εφημερίδων κ.ά.
Το πρόγραμμα αποτελεί μια γνωριμία, με τους δικτυακούς αυτούς τόπους, ένα έναυσμα για περαιτέρω αξιοποίησή τους από μέρους όλων σας, καθώς αποτελούν πλούσιες πηγές έγκυρων πληροφοριών, που συνεχώς εμπλουτίζονται με νέα τεκμήρια.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας (μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές, γονείς) καθώς το υλικό που περιλαμβάνεται σε αυτούς τους δικτυακούς τόπους έχει ενημερωτικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.
Θα διεξαχθεί με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής μάθησης 2-5 Μαΐου 2011.
Τέλος, είναι προσβάσιμο και ανοικτό σε όλους, χωρίς περιορισμούς με μοναδική προϋπόθεση την κατοχή ενεργού e-mail λογαριασμού.
Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δωρεάν.
Με την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, θα λάβετε Βεβαίωση Παρακολούθησης από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς.
Πληροφορίες: Κυριάκου Αργυρώ 22610-89970, Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-14:00 - E-mail: eliblivadia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: