Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου: το μεγάλο σκάνδαλο


Του ΕΚΤΟΡΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ*
Το Τ.Τ. μετατράπηκε σε ανώνυμη εταιρεία το 2002 από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με τον Ν. 3082/2002. Το 2006 το Τ.Τ. εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών σε ποσοστό 35% με τιμή εισαγωγής 13,50. Το 2007 πούλησε μέσω χρηματιστηρίου νέο ποσοστό της τάξης του 20% με τιμή πώλησης 18 ευρώ. Σήμερα το ελληνικό Δημόσιο έχει στη διάθεσή του το 34,43% και εμμέσως μέσω ΕΛΤΑ το 9,9%. Η χρηματιστηριακή του τιμή σήμερα είναι μόλις 2,75 ευρώ.

Η υποταγμένη κυβέρνηση στην τρόικα και του ΔΝΤ εξήγγειλε την πώληση ολόκληρου του ποσοστού που κατέχει. Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την πώληση του πακέτου αυτού, είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι χρήζουν δικαστικής έρευνας και αποτελούν πραγματικό οικονομικό σκάνδαλο. Είναι απολύτως βέβαιο ότι το ελληνικό Δημόσιο σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εισπράξει με την πώληση του Τ.Τ. όσα ετησίως εισπράττει από τους φόρους και τα κέρδη του Τ.Τ. Δεν χρειάζεται κάποιος να κουραστεί πολύ για να αποδείξει ότι η πώληση αυτή σε καμία περίπτωση δεν συμφέρει τον ελληνικό λαό, την ελληνική κοινωνία και τον μικροαποταμιευτή. Αντίθετα εύκολα αποδεικνύεται ότι θα προσφερθεί για να εξυπηρετηθεί κάποιος ντόπιος ή ξένος μεγαλοτραπεζίτης με τη δήθεν δικαιολογία ότι θα εξυπηρετηθεί ή θα τονωθεί η αγορά.

Θυσιάζονται τα χρήματα του μικροαποταμιευτή, θυσιάζονται οι εργαζόμενοι, θυσιάζεται το τελευταίο τραπεζικό καταφύγιο που ποτέ δεν χρησιμοποίησε ψιλά γράμματα και παραπλανητικούς όρους. Μετά τη θυσία του Τ.Τ., οι μεγαλοτραπεζίτες, χωρίς αντίπαλο, θα συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους, δηλαδή την καταλήστευση του λαού.
Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι θα είμαστε η μοναδική χώρα σε όλο τον κόσμο που δεν θα έχει το δικό της Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που λειτουργεί υπό δημόσιο έλεγχο και κοινωνικό χαρακτήρα.

Οι εργαζόμενοι αισθάνονται τις μεγάλες ευθύνες που τους έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός. Καταρχήν να περιφρουρήσουν το δημόσιο αυτό περιουσιακό στοιχείο. Να εμποδίσουν την ασυδοσία των τραπεζιτών και μαζί με το λαϊκό μαζικό κίνημα να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε συνδικαλιστική - νομική, αγωνιστική, κοινωνική & πολιτική δράση ώστε να εμποδίσουμε να συντελεστεί το έγκλημα αυτό. Καλούμε να ενισχύσει τον αγώνα που ήδη έχουμε ξεκινήσει κάθε ευαισθητοποιημένο ενεργό πολίτη.
* Αντιπρόεδρος Συλλόγου εργαζομένων στο Τ.Τ.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: