Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Aνακοίνωση - Πρόσκληση του συλλόγου χιονοδρόμων ορειβατών Στειρίου και του εκπολιτιστικού συλλόγου για πεζοπορία την Κυριακή 22 Μαΐου 2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Στειρίου σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Στειρίου διοργανώνουν  πεζοπορία στο ασκηταριό του Οσίου Λουκά στην ακρόπολη της Στείριδας, την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 και σας προσκαλούν να πάρετε μέρος.

Η όμορφη διαδρομή μας θα είναι:
Προφήτης Ηλίας, Κατουρλίθες, Σάρρες, Ξηροπόταμος, Γιαννιώτισα, Ακρόπολη Στείριδας – Ασκηταριό Οσίου Λουκά, Άγιος Γεώργιος και θα διαρκέσει 3,5 ώρες περίπου.

 Μην τρομάζετε, θα περάσουν οι ώρες χωρίς να το καταλάβετε! Άλλωστε, το τοπίο όπως ξέρετε ιδιαίτερα αυτή την εποχή που οργιάζει η βλάστηση, με τις ευωδιές και τα χρώματα της άνοιξης, θα σας ξελογιάσουν ευχάριστα!

Θα θαυμάσουμε τις χαράδρες (σάρρες) από τη δυτική τους πλευρά, τον χείμαρρο ΄΄Γιαννιώτισα΄΄ που αυτή την εποχή έχει νερά και στο λόφο της ακρόπολης θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μέρος των τειχών ηλικίας 3.500 ετών, βασιλικούς τάφους, δεξαμενές και τον χώρο που γοήτευσε τον Όσιο Λουκά και τον κράτησε για πάντα κοντά του.
Τέλος θα δούμε το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που χρονολογείται από τα πρώτα  χριστιανικά χρόνια.
  • Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7.15΄ το πρωί στον προφήτη Ηλία.
  • Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να μεριμνήσουν για τον κατάλληλο  εξοπλισμό (νερό-σοκολάτα για τα παιδιά) και και για να δείξουμε το σεβασμό μας στο περιβάλλον τα σκουπίδια μας δεν τα πετάμε παρά μόνο στους κάδους που θα υπάρχουν στον τερματισμό.
  • Και για να συμπληρώσουμε τις απολεσθείσες  θερμίδες, στο τέλος της διαδρομής λεωφορείο θα μας μεταφέρει στο χώρο του Οσίου Συμεών ,όπου θα προσφερθεί παραδοσιακή γίδα βραστή και βιταλιά. Θα ακολουθήσει μουσική.

 Με την ευκαιρία ευχαριστούμε τους κατοίκους του χωριού που στην περυσινή εκδήλωση πρόσφεραν πλούσια και εξαιρετικής ποιότητας φαγητά.
Για τη φετινή εκδήλωση, όσοι από τους κατοίκους του χωριού επιθυμούν να βοηθήσουν στη προετοιμασία του γεύματος ή να προσφέρουν δικά τους φαγητά, μπορούν να το δηλώσουν στα διαθέσιμα τηλέφωνα.

Προσκεκλημένοι είναι ο Σύλλογος ορειβατών Άσπρων Σπιτιών και κάτοικοι από τη περιοχή.

Επίσης στο χώρο του Οσίου Συμεών καλούνται και όσοι δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στη διαδρομή (στις 12:00 η ώρα περίπου).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η φυσική μας άσκηση, η ανάδειξη και προβολή περιοχών φυσικού κάλους και ιστορικών μνημείων του χωριού μας και της περιοχής.

Απαραίτητη  προϋπόθεση για την ομαλή διοργάνωση, είναι οι δηλώσεις συμμετοχής για την επιστροφή με το λεωφορείο και για την συμμετοχή στο γλέντι που θα ακολουθήσει στους : 

Χήνα Φίλιππο  6947326687 ,Τσούτσου  Κατερίνα  2267022729 – 6942228813

*Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του ( κλικ )  Δήμου Βλάχου

Δεν υπάρχουν σχόλια: