Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Οι τρεις μάγοι με τα δάνεια.

Της Μαριάννας Τζιαντζή
Και αν ο Χριστός γεννιόταν σήμερα ;

Γιορτινές μέρες, τα παραμύθια έχουν τη θέση τους, ας αναρωτηθούμε λοιπόν τι θα συνέβαινε αν ο Χριστός ερχόταν στον κόσμο όχι στα χρόνια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας αλλά στη σημερινή Ελλάδα της τρόικας και της κυβέρνησης που μόνη της, μέσω των βουλευτών των τριών κομμάτων, ψήφισε τον εαυτό της.
  • Η Μαρία θα απέφευγε να γεννήσει σε δημόσιο νοσοκομείο, καθώς θα υπήρχε κίνδυνος εκεί να κρατήσουν ενέχυρο το παιδί μέχρι να καταβληθεί το ποσό του τοκετού (όπως πρόσφατα καταγγέλθηκε ότι συνέβη σε μεγάλο μαιευτήριο της Αθήνας). 
  • Ο Ιωσήφ θα είχε αναγκαστεί να βάλει λουκέτο στο ξυλουργείο του, καθώς θα χρωστούσε χρήματα στο ΤΕΒΕ και στις τράπεζες, αν και θα είχε προλάβει να φτιάξει μια όμορφη ξύλινη κούνια για το μωρό. 
  • Στο σπίτι των γονιών του Ιησού το καλοριφέρ δεν θα είχε ανάψει ακόμα, καθώς η συνέλευση της πολυκατοικίας θα είχε αποφασίσει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για πετρέλαιο. 
Έτσι, μια ηλεκτρική σόμπα θα ζέσταινε το δωμάτιο της γέννησης, όμως για πόσο καιρό ακόμα; 
O λογαριασμός της ΔΕΗ με την έκτακτη εισφορά δεν θα είχε εξοφληθεί, το ίδιο και οι τελευταίες δόσεις του στεγαστικού.
Μια λύση θα ήταν να μαζέψει κανείς τα σκυλιά και τα γατιά της γειτονιάς για να ζεστάνουν με τα χνώτα τους το βρέφος, όμως ποιος ρισκάρει να εκθέσει ένα τρυφερό πλασματάκι σε πεινασμένα ζώα;


Έφεδρη ή άνεργη ή απλήρωτη η Μαρία, έφεδρο και το μωρό. 
Όπως κάποτε τα παιδιά των δούλων γίνονταν και αυτά δούλοι ή τα παιδιά των δουλοπάροικων γίνονταν και αυτά δουλοπάροικοι, έτσι και τα παιδιά των σημερινών οφειλετών γίνονται και αυτά οφειλέτες.

 Ο Χριστός θα χρωστούσε σε όλη του τη σύντομη ζωή μέχρι τα 33 του χρόνια και θα δούλευε με μεροκάματο Κινέζου για να πληρώνει ένα τμήμα των τόκων.

Το ερώτημα «να ζει κανείς ή να μη ζει;» τώρα γίνεται «να γεννηθεί κανείς ή να μη γεννηθεί;»
 Πώς να γεννηθεί ένα παιδί όταν οι τροϊκανοί μάγοι με τα δάνεια οργανώνουν τη σφαγή των νηπίων και των γονιών τους μαζί; 
Άσε Χριστούλη, μην έρθεις τώρα στον κόσμο, καλύτερα ήταν στο στάβλο της Βηθλεέμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: