Διαβάστε την Στείριδα και το Στείρι στο wordpress.com κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Προς τους ηγέτες της Αριστεράς: Εκλογικό Μέτωπο Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Του ΒΑΡΔΗ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ*

Συγκροτείται εκλογικός συνασπισμός με πολιτικές δυνάμεις που δεν αποδέχονται τη μνημονιακή υποταγή της χώρας μας, με εκλογική σύμπραξη των σχηματισμών της Αριστεράς, με σημαντικές πιθανότητες την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην εκλογική αναμέτρηση.
  • Πρώτη απόφαση της κυβέρνησης θα είναι η αναστολή της εξυπηρέτησης του εξωτερικού χρέους της χώρας, μέχρις ότου συμφωνηθεί με τους δανειστές ο συμψηφισμός με τα ποσά που οφείλονται στην Ελλάδα από πολεμικές αποζημιώσεις και υπερβολικούς εξοπλισμούς.
  •  Η νέα διοίκηση της Τράπεζας Ελλάδος, από καθηγητές οικονομικών, μέσα σε ένα τρίμηνο, σε συνεργασία με την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, θα καταγράψει τα νομικά και φυσικά πρόσωπα που κατέχουν τίτλους εξωτερικών δανείων με αντίστοιχα ποσά που έχει εισπράξει η Ελλάδα.
  •  Η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως προσπάθησε και το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, θα υπολογίσει επιστημονικά τα οφειλόμενα σήμερα στην Ελλάδα ποσά από το κατοχικό δάνειο προς τη Γερμανία, από τους 200.000 νεκρούς του πρώτου χειμώνα, όταν οι Γερμανοί άρπαξαν τα υπάρχοντα τρόφιμα, από τα παράνομα αντίποινα των Γερμανών σε όλη τη διάρκεια της κατοχής, ενώ πολεμούσαν με οργανωμένο ελληνικό στρατό.
  • Ο διάλογος της νέας κυβέρνησης και οι συμφωνίες με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα γίνονται σε βάση ισοτιμίας. Όλα τα μέχρι σήμερα μέτρα που αποδέχθηκε η κυβέρνηση θα επανεξεταστούν και θα κριθούν μετά την εφαρμογή του συμψηφισμού.
  •  Η νέα κυβέρνηση, σε διάλογο με τα συνδικάτα, θα αποκαταστήσει νομικά και οικονομικά όλα τα μέτρα που θίγουν το βιοτικό επίπεδο των μισθωτών και των συνταξιούχων.
  • Η νέα κυβέρνηση θα προκηρύξει εντός ενός έτους εκλογές για αναθεωρητική Βουλή. Η θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τα δικαιώματά της και οι υποχρεώσεις της θα διασφαλίζονται με συγκεκριμένες διατάξεις.
* Αντιστασιακός, συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: