Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

H αποχαιρετιστήρια επιστολή του † Πατέρα Εμμανουήλ Δίρλα.


  Ηαποχαιρετιστήρια επιστολή που ακολουθεί, διαβάσθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων στον ιερό ναό κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Στείρι.

Αγαπητοί μας χριστιανοί και ευλογημένοι μας ενορίτες. 

Επειδή αναχωρώ  εσπευσμένα για την Γερμανία και δεν προλαβαίνω ο ίδιος να σας αποχαιρετήσω, σας παρακαλώ δεχθείτε αυτά τα αποχαιρετιστήρια λόγια βγαλμένα από την καρδιά μου.

Δοξάζω τον Πανάγαθο Θεό που με καταξίωσε εμένα τον ανάξιο να γίνω λειτουργός του, και να διακονήσω την Εκκλησία Του σ' αυτή την ευλογημένη γωνία της Ελλάδας, την ενορία που αγάπησα και προσέφερα μ' όλες τις ανθρώπινες δυνάμεις μου τις λίγες έστω γνώσεις μου και την όποια ικανότητά μου στην προσπάθεια της διαποίμανσης και παιδαγωγίας όλων των ενοριτών μας, κυρίως δε των τόσο ευλογημένων παιδιών μας.

Η φροντίδα μου ήταν η λειτουργική ζωή στην λατρεία του Θεού και η κατήχηση της νεότητάς μας. Αναλώθηκα σ 'αυτήν την Ιερατική μου διακονία με θείο ζήλο και αυταπάρνηση κι' εγώ και η σύζυγός μου πρεσβυτέρα που με βοηθούσε στα κατηχητικά με τα ευλογημένα μας παιδιά.

Δυστυχώς η κλονισμένη υγεία μου με ανάγκασε να αναχωρήσω για την Γερμανία, εκεί όπου μόνον υπάρχει η δυνατότητα της αποκατάστασής της. Θα προσεύχομαι καθημερινώς για την αγάπη όλων σας, και θα σας μνημονεύω στις λειτουργίες μου, όπως το ίδιο σας παρακαλώ να κάνετε και εσείς για την ελαχιστότητά μου.

Ασφαλώς και θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμην από όσους τυχόν άθελά μου επίκρανα ή καθ' οιονδήποτε τρόπον εστεναχώρησα στα πέντε χρόνια της εδώ παρουσίας και διακονίας μου, και με την σειρά μου συγχωρώ όσους με πίκραναν και με αδίκησαν στην κρίση τους . Ο Θεός που γνωρίζει τα πάντα ας μας συγχωρεί και ας μας δίνει υπομονή να ξεπερνούμε τις δυσκολίες και τις στενοχώριες που επιτρέπει να δοκιμαζόμαστε, για την σωτηρία μας.

Σας ευχόμαστε χαρούμενα και ευλογημένα Χριστούγεννα, και ο νέος χρόνος που ανατέλλει να είναι γεμάτος πλουσίων δωρεών, με υγεία και δύναμη στις εργασίες σας, στις σπουδές των παιδιών σας, στην προκοπή και πρόοδο των προσπαθειών σας.

Με την αγάπη του γεννηθέντος Χριστού σας χαιρετούμε. 

 π. Εμμανουήλ και η οικογένειά μου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας του ευχηθούμε όλοι όσοι τον γνωρίσαμε, έστω για λίγο,να γίνει καλά!!!Και ποιος ξέρει??Μακάρι να ξαναγυρίσει!!!!