Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Βασιλική Τσόνογλου:Στο πλευρό των μικροϊδιοκτητών αυθαιρέτων.


16 Δεκεμβρίου 2011
Δελτίο Τύπου

Στο πλευρό των μικροϊδιοκτητών αυθαιρέτων των περιοχών Αγίου Βασιλείου, Δήλεσι και Αλυκής δραστηριοποιείται η Βάσω Τσόνογλου


Συνάντηση με τον αναπληρωτή ΥΠΕΚΑ κ. Νίκο Σηφουνάκη και εκπροσώπους Συλλόγων των παραπάνω περιοχών, πραγματοποίησε την Παρασκευή 16/12/11,η Βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου – Βυλλιώτη.
Στην σύσκεψη οι εκπρόσωποι των συλλόγων των περιοχών Αγίου Βασιλείου, Αλυκής και Δήλεσι, που μέχρι τις 31/12/11 υποχρεούνται να ρυθμίσουν τα αυθαίρετα έθεσαν στον Υπουργό τρία βασικά αιτήματα που αφορούν:
Α)  στην παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων,
Β) την μείωση της τιμής ζώνης, καθώς πρόκειται για μη άρτια και μη οικοδομήσιμα τεμάχια) και
Γ) στην αύξηση των δόσεων για την εξόφληση των προστίμων.

Σημειώνουμε ότι τα συγκεκριμένα αυθαίρετα έχουν κτιστεί σε μη άρτια και μη οικοδομήσιμα οικοπεδικά τεμάχια και δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε και δίκαιο να υπολογίζονται οι τιμές τους με άρτια και οικοδομήσιμα ακίνητα.

Σε δήλωση της αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης η κ. Τσόνογλου δήλωσε:

«Στις περιοχές του Δηλεσίου του Δήμου Τανάγρας, Αλυκής Ξηρονομής και Αγίου Βασιλείου Καπαρελλίου του Δήμου Θηβαίων, έχουν ανεγερθεί, από ετών, κατοικίες για την στέγαση οικογενειών βιοπαλαιστών οι περισσότερες των οποίων ανεγέρθησαν με προσωπική δουλειά των ιδίων.
Ούτε βίλες υπάρχουν, ούτε πολυτελείς κατασκευές και τα οικόπεδα που οικοδομήθησαν δεν είναι ούτε άρτια ούτε οικοδομήσιμα με συνέπεια να απειλούνται σε βάρος τους οι συνέπειες του Νόμου περί αυθαιρέτων οικοδομών.
Στην γιγαντιαία οικονομική κρίση που έχει περιέλθει η χώρα μας πρέπει η πολιτεία να αντιμετωπίσει με κατανόηση τις ιδιοκτησίες αυτές που είναι ιδιοκτησίες χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων και πρέπει να δώσει την ευκαιρία νομιμοποίησης των, προσβλέποντας στο γενικότερο συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.
Προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να υπάρξει ανάλογη μείωση των αντικειμενικών αξιών, των ακινήτων τους, καθώς πρόκειται για οικοπεδαγρούς και όχι για βιομηχανικά οικόπεδα και να ληφθεί υπόψη η κατώτατη τιμή που ισχύει για την περιφέρεια Βοιωτίας, αλλά ενόψει του κριτηρίου ότι πρόκειται για μη άρτιες και μη οικοδομήσιμες εκτάσεις.
Επιπλέον οι ιδιοκτήτες για να μπορέσουν να πληρώσουν τα αναλογούμενα πρόστιμα θα πρέπει να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων που λήγει στις 31/12/11 και να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων, που με πρόσφατη τροπολογία αυξήθηκαν σε 36 μηνιαίες δόσεις.
Υποστηρίζω σθεναρά τα παραπάνω δίκαια αιτήματα τους προς κάθε κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: