Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Άρια Αγάτσα:Κυβερνητική κινητοποίηση για τη ρύπανση του Ασωπού και τη Δημόσια Υγεία.


 Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κυβερνητική κινητοποίηση μετά τις παρεμβάσεις της Άριας Αγάτσα για τη ρύπανση του Ασωπού και τη Δημόσια Υγεία

Άμεση κινητοποίηση κι αποτελέσματα έφερε η παρέμβαση της βουλευτού Βοιωτίας Αριάδνης Αγάτσα για τη ρύπανση τού Ασωπού, με την εισαγωγή του θέματος και το αίτημα Ειδικής Συνεδρίασης στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, με ταυτόχρονη κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής προς τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.


Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Στερεάς, των βιομηχανιών και στελεχών του Υπουργείου τέθηκε επί τάπητος το θέμα.

Στην σύσκεψη τονίστηκε η ανάγκη να αντιμετωπιστεί επιτέλους το πρόβλημα, αφού ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Τανάγρας αποδεικνύει αδιάσειστα πως ορισμένες επιχειρήσεις εξακολουθούν να μολύνουν με απόβλητα τον Ασωπό, παρά τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί εδώ και δύο χρόνια, με σοβαρές επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία και τις αγροτικές παραγωγές που υφίστανται τις συνέπειες.

Η Μαργαρίτα Καραβασίλη ειδική γραμματέας του υπουργείουΠεριβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στο 50% των επιχειρήσεων της περιοχής, όσον αφορά τις διαδικασίες αναθεώρησης των περιβαλλοντολογικών όρων και ήδη από το ΠΕ.ΚΑ στάλθηκε κλιμάκιο προκειμένου να ερευνηθούν τα αίτια στα οποία οφείλεται η αύξηση των ορίων της μόλυνσης στη συγκεκριμένη περιοχή του Ασωπού.

Η Βουλευτής Βοιωτίας κυρία Αριάδνη Αγάτσα εξέφρασε την ικανοποίηση της για την κυβερνητική κινητοποίηση και παρακολουθεί επιμελώς το πρόβλημα με την ιδιότητά της ως μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΑΓΑΤΣΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κα Αγάτσα ήταν αντινομάρχης Βοιωτίας όταν ζητήθηκε από την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης η διερεύνηση τυχόν ευθυνών της για το έγκλημα του Ασωπού μαζί με άλλα 10 άτομα.
Η κα Αγάτσα απηλλάγη με βούλευμα, το οποίο δεν έδωσε ποτέ στη δημοσιότητα αν και προεκλήθη από τη viotia.

Τώρα άρχισε και πάλι η πλακίτσα με τον Ασωπό, μετά τις μετρήσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος Τανάγρας, οι οποίες αποκάλυψαν μεγάλη υπέρβαση των ορίων για τα τοξικά μέταλλα στο νερό του πολύπαθου ποταμού. Μεταξύ άλλων (Περγαντά κ.λπ. που επιδεικνύουν και πάλι ένα συγκινητικό για να μην πω ανατριχιαστικό ενδιαφέρον για τον Ασωπό), η κα Αγάτσα, βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ, απέστειλε προς τα ΜΜΕ δελτίο Τύπου που δημοσίευσε και η viotia κοινοποιώντας τις ενέργειές της στη Βουλή για το θέμα το Ασωπού.

Στη θέση της κάποιος με απλώς καλή μνήμη θα επεδείκνυε μεγαλύτερη περίσκεψη ή για να είμαι πιο ωμός λιγότερο θράσος...

http://viotia.blogspot.com/2011/12/blog-post_9324.html

Ανώνυμος είπε...

Η μέτρηση για τον Ασωπό έγινε στις 11 Νοεμβρίου και παρότι στάλθηκε παντού αρμοδίως ,δεν κουνήθηκε φύλλο... Μόλις η Αγάτσα παρενέβη στην Επιτροπή Περιβάλλοντος , άμεσα και αστραπιαία έγινε σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ, επίσκεψη και μετρήσεις στο Σχηματάρι -στά μέσα Δεκεμβρίου-.
Να κοιτάμε λοιπόν την ουσία του θέματος.Καλή η κριτική αλλά τα γεγονότα είναι γεγονότα.