Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Δελτίο τύπου της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας.


«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΑΘΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ»
 Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Γιώργου Μουλκιώτη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στο Διοικητήριο της Βοιωτίας, ευρεία σύσκεψη με σκοπό τη λήψη αποφάσεων για τον καλύτερο συντονισμό των υπευθύνων, ώστε και το πρωτεύον Εθνικό δίκτυο να παραμένει ανοικτό καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

          Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βοιωτίας (Πολιτική Προστασία, Δ/ντής Αστυνομικής Δ/νσης Βοιωτίας, οι Διοικητές Τροχαίας Θήβας και Λιβαδειάς, Τεχνική Υπηρεσία Έργων) και είχαν προσκληθεί και παρευρέθηκαν ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αττικής και οι Υποδιοικητές των Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας και Φθιώτιδας, εκπρόσωποι των αναδόχων, που είναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση και καλή λειτουργία του πρωτεύοντος Εθνικού δικτύου που διέρχεται από τη Βοιωτία (ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.), καθώς και εκπρόσωπος της αρμόδιας επιβλέπουσας Υπηρεσίας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Ο κ. Μουλκιώτης, απευθυνόμενος προς τους αρμοδίους, επεσήμανε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης «Η Κοινωνική και Οικονομική λειτουργία της περιοχής μας αλλά και ολόκληρης της Χώρας, αφού μέσω αυτού του κομβικού δικτύου επικοινωνεί η Βόρειος και η Νότιος Ελλάδα, πρέπει πάση θυσία να συνεχίζεται κανονικά και να παραμείνει το δίκτυο ανοικτό και ασφαλές, κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Δεν είναι σε καμία περίπτωση επιτρεπτό, όπως πέρυσι που με ελάχιστο χιόνι διεκόπη η Χώρα στα δύο, να μην έχουν προβλεφθεί και να μην λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα και να μην υπάρχει κατάλληλος συντονισμός, ώστε η ζωή του τόπου να συνεχίζεται ομαλά και με ασφάλεια. Η συγκεκριμένη αρμοδιότητα δεν είναι δική μας, αλλά μας αφορά όλους. Δεν θα διστάσουμε να συμβάλλουμε, εάν τούτο κριθεί απαραίτητο και μας ζητηθεί, παρόλο που θεσμικά δεν έχουμε ρόλο και ευθύνη. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, επιβάλλεται να βρίσκονται όλοι, καθένας από το μετερίζι του, σε ετοιμότητα ώστε η Χώρα να λειτουργήσει και οι πολίτες να νοιώθουν άμεσα το Κράτος ως αρωγό και συμπαραστάτη τους κάθε ώρα, κάθε στιγμή και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες . Έχετε την ευθύνη. Πρέπει να είστε έτοιμοι επιχειρησιακά ανά πάσα στιγμή.
  Κατά την σύσκεψη αποφασίστηκαν:
1.    Να υπάρχει και να λειτουργεί Κέντρο Συντονισμού- Σημείο Αναφοράς στο Σχηματάρι με υπευθύνους από τη Τροχαία Βοιωτίας, Φθιώτιδας και τη ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.
2.    Να διανέμονται σχετικά φυλλάδια ενημέρωσης των πολιτών για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, στα διόδια, σε συνεργασία Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων και ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.
3.    Να ανοιχθούν «πόρτες» με ανoιγόμενες μπάρες σε επιλεγμένα σημεία της Εθνικής Οδού, ώστε να μπορεί να γίνει παρέμβαση απεγκλωβισμού οχημάτων, αν χρειαστεί.
4.    Τα μηχανήματα να ευρίσκονται έγκαιρα στα προεπιλεγμένα σημεία της ΠΑΘΕ και να υπάρχει εκ των προτέρων ο ορισμός (ονόματα, σημεία επικοινωνίας κτλ) υπευθύνων και χειριστών των μηχανημάτων.
5.    Να υπάρχει άμεση ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων φορέων, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας) αλλά και των πολιτών μέσω Μ.Μ.Ε.
6.    Να υπάρχουν επιφυλακές αρμοδίων της ΝΕΑΣ ΟΔΟΣ Α.Ε., ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση με την έναρξη του φαινομένου.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ 1-12-2011
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: