Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Διατάζουν «σιωπή».


Υπάρχει πάτος στην ξεφτίλα; Απ’ ό,τι φαίνεται, όχι. Αξιωματούχοι της ευρωζώνης φέρονται να εξε­τάζουν τρόπους να καθυστερήσει μέρος ή και το σύνολο του δεύτερου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, αποφεύγοντας παράλληλα μια άτακτη χρεοκοπία της χώρας, όπως είπαν χθες ευρωπαϊκές πηγές στο Reuters. Η σχετική ανα­βολή θα μπορούσε να καλύψει την περίοδο έως τις εκλογές στην Ελλάδα, που αναμένονται τον Απρίλιο.


Παράλληλα ο Σόιμπλε ζήτησε παράταση της κυβέρ­νησης Παπαδήμου και μοντέλο Μόντι, απαξιώ­νοντας πλήρως και ρητά την ίδια την Ελληνική Δημοκρατία!
Πού είναι η ξεφτίλα; Μα, στο γεγονός ότι τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα εξουσίας ξεβρακώθηκαν, διχοτομήθηκαν, μάτωσαν για να ψηφιστούν αυτά που ζητούσαν οι πιστωτές. Μαζί με το «μνημόνιο» οι πολιτικοί αρχηγοί υπέγραψαν επι­στολές διαβεβαίωσης, αποδέχτηκαν την εγκα­τάσταση τροϊκανών επικεφαλής στα υπουργεία για να υπάρχει καθημερινός έλεγχος, αποδέχτη­καν... «τη μάνα τους και τον πατέρα τους».
Να όµως που η ξεφτίλα δεν έχει πάτο και, όταν κά­ποιος παραδίδει τα στοιχειώδη, αργά ή γρήγορα θα κληθεί να τα παραδώσει όλα.
Τι ζητούν οι πιστωτές; Μα, να ξεκαθαρίσουν ότι χρή­μα θα δίνουν όσο ελέγχουν την κυβέρνηση, την παρούσα και τη μελλοντική.
Καθώς οι τοκογλύφοι εταίροι μας ελέγχουν τη σημε­ρινή κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν επείγονται να την αλλάξουν. Γιατί λοιπόν να γίνουν εκλογές; Αν πάλι γίνουν οι εκλογές, οι πιστωτές ξεκαθαρί­ζουν ότι δανεικά θα δώσουν μόνο εάν και η νέα κυβέρνηση είναι «δική» τους.
Όσο για τις όψιμες δημοκρατικές ευαισθησίες του Σαμαρά για την έκφραση της λαϊκής βούλησης, αυτές τις έχουν γραμμένες οι πιστωτές στα πα­λιά τους κατάστιχα - και δικαιολογημένα. Διότι, αν ο Σαμαράς ήθελε να εκφραστεί η λαϊκή βού­ληση, ούτε θα διέγραφε τους βουλευτές που καταψήφισαν το «μνημόνιο» ούτε, πολύ περισ­σότερο, θα δεχόταν να γίνει η συζήτησή του στη Βουλή πριν μιλήσει ο λαός στην κάλπη.
Πρακτικοί οι Γερμανοί φίλοι μας: αγνοούν τις τζάμπα μαγκιές, «δείχνουν» το χρήμα και διατάζουν «σι­ωπή»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: