Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Νέο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Κυριακή (10.30 μ.μ.) στο Σύνταγμα.

Πρωϊνό συλλαλητήριο (10.30 το πρωί) διαμαρτυρίας κατά των βάρβαρων μέτρων του Μνημονίου, αποφάσισαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ενώ για το επόμενο διάστημα προγραμματίζουν νέα γενική απεργία για την προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων, καταλήψεις σε οργανισμούς που "κλείνουν" κυβέρνηση και τρόικα, αλλά και συμμετοχή με στάση εργασίας στις 29 Φεβρουαρίου, ημέρα δράσης των ευρωπαϊκών συνδικάτων.
Η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για κινητοποίηση υπεράσπισης "της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", ενώ και η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι "δανειστές και τροϊκανοί, ικανοποιημένοι πλέον από την ψήφιση του Μνημονίου, παρεμβαίνουν ωμά και απαιτούν την κατάργηση κάθε εργασιακού, ασφαλιστικού, συλλογικού, ακόμη και δημοκρατικού δικαιώματος".

"Περιορίζονται, αν δεν αμφισβητούνται ανοιχτά, οι δημοκρατικοί θεσμοί και η ανεξαρτησία της χώρας. Καταλύεται βάναυσα και ανεπανόρθωτα ο συνταγματικός χάρτης της χώρας μας και διαλύεται κάθε έννοια και θεσμός εργατικού δικαίου και συλλογικής διαπραγμάτευσης. Αμφισβητείται το κυρίαρχο δικαίωμα του λαού να ψηφίζει σε εκλογές σύμφωνα με τις δικές του αποφάσεις και προσδιορισμούς", σημειώνει η ΓΣΕΕ, που τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

"Η μάχη συνεχίζεται και θα κλιμακώνεται μέχρι την οριστική δικαίωση. Θα συνεχίζεται μέχρι να επιτύχουμε την ανατροπή των εφαρμοζόμενων πολιτικών, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται οι δραματικές μειώσεις όχι μόνο στους κατώτατους, αλλά σε όλους τους μισθούς, οι νέες βίαιες μειώσεις στις συντάξεις -επικουρικές και κύριες-, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση των Εθνικών Συλλογικών Συμβάσεων και του εναπομείναντος Κοινωνικού Κράτους. Θα συνεχιστεί μέχρι να αποτραπούν οι νέες απολύσεις από το Δημόσιο μέσα από τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις Υπηρεσιών και την αξιολόγηση που προωθούνται με την κατάργηση του ΟΕΚ, της Εργατικής Εστίας, των ΚΤΕΟ", αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να κουνηθούμε επιτέλους.Όλοι στην Αθήνα,στο Σύνταγμα,για τα παιδιά μας,για εμάς.