Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Απέραντη θλίψη..... και αγανάκτηση!!!

Δεν είμαστε τιμητές των πάντων,αλλά ....
Λίγα μέτρα έξω από το Στείρι επισκεπτόμενος το ξωκλήσι του Οσίου Συμεών με τα τέσσερα αιωνόβια πλατάνια και το μεγάλο πέτρινο πηγάδι με την επιβλητική πέτρινη γούρνα, θλίψη και αγανάκτηση σου δημιουργεί το θέαμα που αντικρίζεις.

Απέραντη θλίψη γιατί ένα τόσο πανέμορφο τοπίο μένει τόσα χρόνια αναξιοποίητο... και αγανάκτηση για τους κυρίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους που για 12 χρόνια  εκπροσώπησαν το χωριό μας  στον καποδιστριακό δήμο Διστόμου.

Αγανάκτηση γιατί δεν σεβάστηκαν τα χρήματά μας που επένδυσε το τελευταίο κοινοτικό συμβούλιό μας για την ανάπτυξη και προβολή του Οσίου Συμεών και μέσα σε μια δωδεκαετία το αφήνουν σ΄αυτή την άθλια κατάσταση.

Για να είμαστε όμως ακριβοδίκαιοι, η τελευταία δημοτική αρχή κι έπειτα από μεγάλες πιέσεις κατοίκων του Στειρίου:
-ηλεκτροφώτισε τον περιβάλλοντα χώρο του Οσίου Συμεών
 -τοποθέτησε πίνακα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος
-τοποθέτησε ψησταριά

χωρίς να υπάρχει όμως, ούτε μια μελέτη αξιοποίησης του χώρου…
αλλά για τουαλέτες ....με τον παραδοσιακό τρόπο ....στα πουρνάρια !!!!
Οι φωτογραφίες μιλούν μόνες τους.

2 σχόλια:

3005 είπε...

Μην απεπλπίζεσαι και δεν θ'αργησει κάνε λιγάκι υπομονή... που λέει και το τραγούδι!Ελπίζω να γίνουν κάποιες αλλαγές γιατί το αξίζει αυτός ο τόπος!

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Εύγε για μία ακόμη φορά. Εαν ητανε ακόμη δέκα ατομα σαν και σένα να αγαπάν και να νοιάζονται τόσο πολύ για τον τόπο, για τα δίκαια του τόπου και για αυτά που πρέπει να κερδίζει, όπως σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά, όπως και το άρθρο για τον Όσιο Συμεών, θα άλλαζαν πολλά.
Αλλά όπως λέει και ο προλαλησας πολύ σωστά ''Κάνε λιγάκι υπομονή'' που λεει και το τραγούδι του Τσιτσάνη...
ΜΠΡΑΒΟ ΞΑΝΑ