Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Επίθεση Καλογήρου στους βουλευτές


Δριμεία επίθεση στους βουλευτές Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ, Β. Τόγια και Άρια Αγάτσα, εξαπέλυσε ο αντιδήμαρχος Λεβαδέων Στέλιος Καλογήρου, με αφορμή δηλώσεις τους για το σχέδιο Καλλικράτης και τον αριθμό των δήμων που θα προκύψουν από τις συνενώσεις. Σύμφωνα με τον κ. Καλογήρου οι δύο βουλευτές βάζουν ταφόπλακα στην ανάπτυξη της Λιβαδειάς προτείνοντας τη δημιουργία έξι δήμων. Δεν διστάζει μάλιστα να τους χαρακτηρίσει ως «Ιταλούς μαφιόζους» που σκέφτονται μόνο τη νομή της εκλογικής πίτας.
Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ΣΕΙΡΙΟ, ο κ. Καλογήρου κάλεσε σε κινητοποίηση των πολιτών, για να αποτραπούν τα όποια σχέδια υποβάθμισης της Λιβαδειάς και προανήγγειλε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 1η Φεβρουαρίου.

Ταυτόχρονα αποκάλυψε και επαφή που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της ΚΕΔΚΕ, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις για τη χωροθέτηση των νέων δήμων, ούτε έτοιμοι χάρτες. Σύμφωνα με τον κ. Καλογήρου ο υπουργός εξέφρασε δυσφορία για τη στάση των βουλευτών.


Η ανακοίνωση Καλογήρου αναφέρει τα κάτωθι:
Μετά τη δημόσια δέσμευση τριών (δύο κυβερνητικών και ενός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης) βουλευτών Βοιωτίας, έτσι όπως προκύπτει από τις δηλώσεις τους σε τοπικά διαδικτυακά sites, ότι οι Δήμοι στο Ν. Βοιωτίας μετά τη Διοικητική μεταρρύθμιση θα είναι 6 (4 στην Επαρχία Λιβαδειάς και 2 στη Επαρχία Θήβας), βάζοντας τέλος στις αυταπάτες όλων όσων από εμάς έβλεπαν τον «Καλλικράτη» σαν μια ειλικρινή προσπάθεια της νέας Κυβέρνησης, για μια αναδιαρθρωμένη, αναπτυξιακή και λειτουργική Τοπική Αυτοδιοίκηση, η πόλη της Λιβαδειάς βγαίνει, πριν ακόμα μπει σε αυτή τη διαβούλευση-παρωδία πληγωμένη, ταπεινωμένη άλλα ταυτόχρονα και ενωμένη και αποφασισμένη.
Η υποτιθέμενη ενδυνάμωση της Περιφέρειας με ισχυρούς και αποτελεσματικούς Δήμους, ικανούς να ανταποκριθούν στα σύγχρονα προβλήματα και απαιτήσεις της ζωής, μετατράπηκε στο Νομό μας μέσα σε μια νύχτα σε μια κυνική νομή της εκλογικής πίτας μεταξύ των τοπικών βουλευτών, οι οποίοι χώρισαν την περιοχή μας με την ίδια λογική και ευαισθησία που δείχνουν οι Ιταλοί μαφιόζοι, όταν μαζεύονται για να μοιράσουν μεταξύ τους τις υποβαθμισμένες γειτονιές της Νέας Υόρκης.

Επειδή μέσα στους επόμενους 2 μήνες κρίνεται το μέλλον όχι μόνο της πόλης μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής για τα επόμενα 50 χρόνια, μιας περιοχής της οποίας ένας κατακερματισμός θα αποδεκάτιζε συνολικά, έχουμε οι Λειβαδίτισσες και οι Λειβαδίτες το ιστορικό χρέος απέναντι, όχι μόνο σε εκείνους που για χιλιάδες χρόνια υπερασπίστηκαν την ιερή αυτή γη, φτάνοντάς την ως εδώ, αλλά κυρίως απέναντι στους συμπολίτες μας που δεν έχουν ακόμα γεννηθεί, να πολεμήσουμε όλοι μαζί, απλοί στρατιώτες σαν μια γροθιά, να δώσουμε την μάχη κι αν χρειαστεί ακόμα να πέσουμε κρατώντας τις δικές μας Θερμοπύλες.
Είναι πλέον αυτονόητο, ότι το Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την επόμενη Δευτέρα 1-2-2010 στις 6 το απόγευμα στο Παλιό Δημαρχείο, το πιο κρίσιμο ίσως Δημοτικό Συμβούλιο των τελευταίων 10ετιών, θα υιοθετήσει και θα δρομολογήσει εκείνες τις δράσεις και τις μορφές αγώνα που θα απαιτηθούν έτσι ώστε να αποτραπούν τα μέχρι σήμερα τετελεσμένα.
Η μαζική συμμετοχή του λαού της Λιβαδειάς στη συνεδρίαση αυτή και η στήριξη της κοινής προσπάθειας όλων των παρατάξεων της πόλης θα δώσει την απάντηση και θα υποχρεώσει σε μιαν άλλη συμπεριφορά όλους εκείνους που μέχρι την Κυριακή των εκλογών είναι οι ταπεινοί εκπρόσωποι του κυρίαρχου λαού και τη Δευτέρα το πρωί μετατρέπονται σε μέλη μιας αδίστακτης ελίτ, η οποία σαν μόνη επιδίωξη έχει τη διατήρησή της στα ρετιρέ της πολιτικής, της κοινωνικής και της οικονομικής συνολικά ζωής του τόπου.
( Πηγή : Βοιωτικά )

Δεν υπάρχουν σχόλια: