Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας και πάλι δικά μας !!!!!!


Του Θανάση Μαυρίδη
Οι εθνοπατέρες μας αποφάσισαν χτες να μην περικόψουν τον 15ο και τον 16ο μισθό των υπαλλήλων της Βουλής, αλλά αυτοί να φορολογούνται στο εξής. Μάθαμε έτσι ότι οι δύο επιπλέον μισθοί των προνομιούχων συμπολιτών μας ήσαν μέχρι σήμερα αφορολόγητοι.
Πέστε μας πότε προσλαμβάνετε κόσμο να σας έρθουμε! [...]

Η χώρα περνάει κρίση, δεν ξέρουμε αν θα βρούμε δανεικά τους επόμενους μήνες για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή των Ελλήνων μας δείχνουν το τι πρέπει να πράξουμε για την πατρίδα: Οι βολεμένοι να εξασφαλίσουν με κάθε τρόπο την καλή τους τύχη και όλοι οι άλλοι να πάνε να πέσουν στον Καιάδα, στο Ζάλογγο ή σε όποια κοντινή χαράδρα βρίσκονται.

Ξέρετε γιατί δεν περικόψανε τους δύο επιπλέον μισθούς; Επειδή, λέει, αυτό ισχύει από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου και θέλουν να διαφυλάξουν την ιστορική παράδοση. Τώρα, κύριε, Παπακωνσταντίνου μας, πώς θα πείτε σε άλλους δημόσιους υπαλλήλους ότι θα τους κόψετε τα επιδόματα; Με τι ηθικό σθένος;

Να εξηγήσουμε αμέσως τι ακριβώς εννοούμε για να μην παρεξηγηθούμε. Πολλοί από τους υπαλλήλους της Βουλής έχουν διορισθεί από τους βουλευτές μας, ήταν μέρος του προσωπικού τους κατά τη διάρκεια της θητείας των εκπροσώπων μας στο άντρο της Δημοκρατίας. Δεν θέλησαν, λοιπόν, να δυσαρεστήσουν τα... δικά τους παιδιά.

Δίκαια, λοιπόν, θα αρχίσουν να διαμαρτύρονται και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν παίρνουν 15ο και 16ο μισθό. Δίκαια, επίσης, θα αρνηθούν την όποια περικοπή τους προτείνει η κυβέρνηση.

Λένε ότι για ιστορικούς λόγους διατήρησαν αυτό το προνόμιο των τυχερών συμπολιτών μας που βρήκαν μία θέση στη Βουλή και δεν αναγκάστηκαν έτσι να συναγωνισθούν με άλλους για μία θέση στο λοιπό δημόσιο τομέα ή ακόμη χειρότερα στον ιδιωτικό τομέα. Τι μας λέτε; Με την ίδια λογική, ορθά κάποιοι εφοριακοί έχουν δημιουργήσει shop in the shop στις εφορίες, επειδή αυτό συνέβαινε επί Βυζαντινής και Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Αν κάτι καταλαβαίνουμε απ’ ό,τι βλέπουμε, είναι το γεγονός ότι αυτοί που θα έπρεπε..... έχουν καταλάβει ελάχιστα.
Τόσο για την κρίση, όσο και για τους λόγους που έχουμε οδηγηθεί σε αυτήν.
Καλή μας νύκτα. Σιωπητήριο...
Πηγή: LamiaNews.

Δεν υπάρχουν σχόλια: