Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Β. Τσόνογλου: «Αταλάντευτος στόχος η επαναλειτουργία του Μουσείου της Θήβας»

22 Δεκεμβρίου 2011
Δελτίο Τύπου

Επίσκεψη της Γ.Γ του Υπουργείου Πολιτισμού στη Θήβα

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας βρέθηκε σήμερα Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, όπου στα γραφεία της Θ’ ΕΠΚΑ πραγματοποίησε τεχνική σύσκεψη με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η διαπίστωση της πορείας για την ολοκλήρωση των εργασιών του ανακαινισμένου αρχαιολογικού Μουσείου καθώς και η υλοποίηση της επανέκθεσης των αρχαιοτήτων.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στην ανακατασκευή – συντήρηση του Ενετικού Πύργου, που βρίσκεται στον περίβολο του Μουσείου, με σκοπό αυτός να καταστεί επισκέψιμος για το κοινό.
Κατά την διάρκεια της τεχνικής σύσκεψης η κ. Τσόνογλου ζήτησε την βοήθεια της Γενικής Γραμματέως ώστε το Μουσείο των Θηβών να ανοίξει και να είναι στη διάθεση του κοινού το συντομότερο δυνατό ενώ την κάλεσε για μια νέα επίσκεψη στη Θήβα, το Καβείριο και τους αρχαιολογικούς χώρους της Βοιωτίας.
Σημειώνουμε ότι η αποπεράτωση και η λειτουργία του αρχαιολογικού Μουσείου αποτελεί ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τη Βουλευτή η οποία έχει καταθέσει και σχετικές ερωτήσεις προς τον Υπουργό Πολιτισμού.
Η Βουλευτής ευχαρίστησε προσωπικά την κ. Μενδώνη για το ενδιαφέρον της όπως επίσης και για την σύνταξη των αρχαιολογικών χαρτών, ένα έργο που ξεκίνησε από την Βοιωτία.
Σε δηλώσεις της η κ. Τσόνογλου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η επαναλειτουργία του Μουσείου της Θήβας είναι αταλάντευτος στόχος όλων των Βοιωτών και των Φορέων της Θήβας. Αποτελεί έναν σημαντικότατο αρχαιολογικό σταθμό για κάθε επισκέπτη. Μην ξεχνάμε ότι η Βοιωτία βρίθει αρχαιολογικών χώρων και οφείλουμε να σεβαστούμε την ιστορία της που σηματοδότησε την Παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.  Η Γ.Γ του ΥΠ.ΠΟ μου έχει εκδηλώσει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο το μεγάλο ενδιαφέρον και την αγάπη που έχει για τη Θήβα και τους θησαυρούς της. Πιστεύω ότι θα την βρούμε αρωγό σε οποιαδήποτε προσπάθεια καταβάλλουμε ώστε οι αρχαιολογικού μας χώροι, σε όλη την Βοιωτία, να πάρουν τη θέση που τους αξίζει.
 Επίσης θέλω να σας πω ότι βρίσκομαι σε επαφή και με τον Πρόεδρο του Διαζώματος, πρώην Υπουργό, κ. Μπένο ο οποίος έχει δείξει ανάλογο ενδιαφέρον για την ανάδειξη του Καβείριου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: