Σταθερό εισόδημα υπόσχεται η βιολογική καλλιέργεια οσπρίων, που εμφανίζει θετικές προοπτικές ανάπτυξης, ενώ υπάρχει και δυνατότητα οικονομικής στήριξης μέσω κοινοτικής επιδότησης για μία πενταετία.
Παρότι τα ελληνικά προϊόντα θεωρούνται ανώτερης ποιότητας, η Ελλάδα είναι ελλειμματική στην παραγωγή οσπρίων και φθάνει να εισάγει πάνω από το 50% των εγχώριων αναγκών από χώρες του εξωτερικού, όπως είναι η Τουρκία, για να καλυφθεί η εγχώρια ζήτηση.
Παρότι τα ελληνικά προϊόντα θεωρούνται ανώτερης ποιότητας, η Ελλάδα είναι ελλειμματική στην παραγωγή οσπρίων και φθάνει να εισάγει πάνω από το 50% των εγχώριων αναγκών από χώρες του εξωτερικού, όπως είναι η Τουρκία, για να καλυφθεί η εγχώρια ζήτηση.
Τα όσπρια παρέμειναν στο περιθώριο της ελληνικής γεωργίας για πολλά χρόνια γιατί η καλλιέργειά τους συναντά δυσκολίες, και παρά το γεγονός ότι αποτελούν τη βάση της διατροφής παράγονται μεσοσταθμικά κάθε χρόνο περί τους 30.000 τόνους ενώ η κατανάλωση υπερβαίνει τους 70.000 τόνους, εμφανίζοντας αυξητικές τάσεις.
Παράλληλα με τις θετικές προοπτικές που παρουσιάζει ο τομέας αυτός, ξεκινά και το νέο πενταετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα για νυν και νέους καλλιεργητές βιολογικών προϊόντων.
Μάλιστα, η πενταετής επιδότηση για παραγωγούς που θέλουν να ξεκινήσουν ή να κάνουν στροφή στη βιολογική καλλιέργεια οσπρίων ανέρχεται σε 160 ευρώ το στρέμμα για νέους βιοκαλλιεργητές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου