Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Στείρι: ΟΧΙ στην κατάργηση - συγχώνευση των Σχολείων, Δημοτικού και Νηπιαγωγείου.


Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο HOTEL_ASTERIA_STEIRI 
Εκτιμώντας ότι η κατάργηση - συγχώνευση μιας Σχολικής μονάδας, είναι πολύ μεγάλο θέμα, που έχει αρνητικές και κοινωνικές συνέπειες. 

1. Μαρασμός των τοπικών κοινωνιών.

2. Ερήμωση της Περιφέρειας.

3. Αυξάνει τη σχολική διαρροή ιδιαίτερα για τις οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

4. Δημιουργεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών λόγω μετακίνησης.

«ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ»

• Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. νομού Βοιωτίας, με απόφασή του, είναι αντίθετο στις Καταργήσεις - Συγχωνεύσεις Σχολείων που επιχειρεί το Υπουργείο Παιδείας.

• Η κα Τσόνογλου με Επίκαιρη Ερώτησή της προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου.

Για τα Σχολεία στην Βοιωτία !!

ΕΡΩΤΑ:

1) Προτίθεται να εξετασθεί ενδελεχώς κάθε σχολική μονάδα προς εξασφάλιση της ατομικότητάς της ενόψει όλων των άνω κριτηρίων!

2) Ειδικώς προς τις ορεινές-ημιορεινές περιοχές του Ν. Βοιωτίας και της ιδιαιτερότητας των Ειδικών Σχολείων προτίθεται η κα Υπουργός να τα διατηρήσει ως αυτοτελείς σχολικές μονάδες!

Ζητάμε:
Να μη κλείσει κανένα Σχολείο στο Στείρι!

Καλούμε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας, τον Πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο Στειρίου, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και όλους τους Συλλόγους του Στειρίου, με αποφάσεις τους, να στηρίξουν έμπρακτα, για να αποτρέψουμε να εφαρμόσει την άδικη απόφασή της, η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου. 
Για «Συγχώνευση Σχολείων». 
(Που σημαίνει το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Στειρίου.)
Ώστε το Στείρι να διεκδικήσει την αναστολή τις εισηγήσεις του Αναπληρωτή Προϊσταμένου Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τις εισηγήσεις των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διότι τα Σχολεία του Στειρίου πληρούν την υποδομή για την κατάλληλη λειτουργία, και έχουν ικανοποιητικό πληθυσμό μαθητών, ώστε να λειτουργούν ως αυτοτελείς Σχολικές μονάδες.

Καταργώντας τα Σχολεία καταργείτε το μέλλον του χωριού μας.

Όχι άλλο 1996 με Υποχρεωτική Συνένωση «Συγχώνευση»

3 σχόλια:

3005 είπε...

Συμφωνώ για τα όσα γράφεις στο άρθρο σου,και έχεις δίκιο..αν είναι όμως κυβερνητική απόφαση τι μπορεί να κάνει ένα μικρό χωριό σαν το ΣΤΕΙΡΙ;;και πάμε παρακάτω..Tι μπορεί να κάνει ο νέος Δήμος;;αν το κράτος δεν στείλει δασκάλους για το σχολειό;;τι θα κάνουν οι γονείς;;γιατί μην ξεχνάς πώς,οτι και αν παλέψαμε(τε) να κρατήσουμε δυστυχώς ελάχιστα πράγματα καταφέραμε.Λυπάμαι λυπάμαι αλλά φοβάμαι.Μακάρι να πετύχει ο στόχος γιατί το θέμα είναι ΣΟΒΑΡΟ.

Στειριώτης είπε...

Προς
Ο/Η 3005 είπε...
(αν είναι όμως κυβερνητική απόφαση τι μπορεί να κάνει ένα μικρό χωριό σαν το ΣΤΕΙΡΙ;;)
Αγαπητέ/η
η ιστορία όμως έχει και πολλά παραδείγματα που μικροί έκαναν την διαφορά πχ.
1) Δαβίδ -Γολιάθ
2) Ελλάδα- Πέρσες
3) Ελλάδα - Οθωμανική αυτοκρατορία
4) Ελλάδα - Δυνάμεις του Άξονα
κλπ.
Επομένως

Αγωνίζομαι και διεκδικώ.
Γιατί...δεν σου χαρίζει κανείς τίποτα!

3005 είπε...

Συμφωνώ σε οσα λές...αλλά εδω δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το όνομα του χωριού στον νέο Δήμο που μπορούσαν άνετα να το διεκδικήσουν να το απαιτήσουν να το καταφέρουν και θα ανατρέψουν κυβερνητικές αποφάσεις;;μακάρι αλλά...;ήδομαι.Και να ρωτήσω και κάτι;πρίν κανένα χρόνο θα έγραφαν τέτοιες επιστολές τέτοιες σκέψεις;;τυχαίο δε νομίζω.