Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Μαζί για τη Στερεά Ελλάδα της ανάπτυξης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010

«Θα μπω μπροστά για όλα τα μεγάλα θέματα της Φωκίδας…»
Ο Θανάσης Χειμάρας ζήτησε την στήριξη των πολιτών της Φωκίδας
και δεσμεύτηκε για την προώθηση όλων των μεγάλων ζητημάτων της
Τον ενθουσιασμό του Θανάση Χειμάρα και τη βεβαιότητά του για νίκη του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για τη Στερεά Ελλάδα», μοιράστηκαν το πολυπληθές ακροατήριο της ομιλίας του και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Φωκίδας, το απόγευμα της Τετάρτης 3 Νοεμβρίου 2010.

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης παρουσίασε το πρόγραμμα παρεμβάσεων του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης», για τη Φωκίδα και δεσμεύτηκε ότι θα «μπει μπροστά» – ακόμη και πέρα από τις αρμοδιότητές του, όπως μέχρι σήμερα πολλές φορές έκανε -  για την επίλυση όλων των μεγάλων προβλημάτων της Φωκίδας.
Όπως τόνισε ο κ. Χειμάρας: «Σήμερα εδώ, από την Άμφισσα, ζητάμε την στήριξή σας για να αλλάξουμε την αναπτυξιακή πορεία της Φωκίδας. Όλοι έχουμε την όρεξη για δουλειά και το πάθος για την Αυτοδιοίκηση, ώστε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μας δίνεται, μετατρέποντάς την, σε ουσιαστικό αποτέλεσμα…»
Στη συνέχεια παρατίθενται τα κύρια σημεία της ομιλίας του Θανάση Χειμάρα στην Άμφισσα:
«Φίλες και Φίλοι
Οι συνεργάτες μου κι εγώ, θέλουμε να σας καλωσορίσουμε και να σας ευχαριστήσουμε που βρίσκεστε απόψε κοντά μας.
Έχω δίπλα μου ανθρώπους ικανούς, με πάθος για την Αυτοδιοίκηση, με ανοιχτό πνεύμα και όρεξη για δουλειά! Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης μας, ο κ. Κώστας Παπαθανασίου, ένας άνθρωπος που εκπροσωπεί τη νέα γενιά πολιτικών και Αυτοδιοικητικών. Των ανθρώπων που έχουν τη γνώση, τη θέληση και τις ικανότητες, να αναπτύξουν τον τόπο τους.  
Σήμερα εδώ, από την Άμφισσα, ζητάμε την στήριξή σας για να αλλάξουμε την αναπτυξιακή πορεία της Φωκίδας. Όλοι έχουμε την όρεξη για δουλειά και το πάθος για την Αυτοδιοίκηση, ώστε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μας δίνεται, μετατρέποντάς την, σε ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου πορείας εφαρμόζω 3 βασικούς άξονες, πάνω στους οποίους κινούμαι:
·         ΑΞΟΝΑΣ πρώτος που αποτελεί και απαίτηση των καιρών, είναι η Διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις και τις επιλογές μας.
·         ΑΞΟΝΑΣ δεύτερος η Ειλικρίνεια στη συνεργασία με τους φορείς και στην επικοινωνία με τους πολίτες. Καθαρές κουβέντες, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις και υπεκφυγές.
·         ΑΞΟΝΑΣ τρίτος η αποτελεσματικότητα στο έργο μας.
Ειδικότερα στο ζήτημα της διαφάνειας, ήμουν από την πρώτη στιγμή αδιαπραγμάτευτος και την εξασφάλισα, παραχωρώντας στη μειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φθιώτιδας, την πλειοψηφία του Συμβουλίου Τεχνικών Έργων της Νομαρχίας, για την υλοποίηση των μεγάλων τεχνικών έργων. Με αυτόν τον τρόπο διασφάλισα, στο μέγιστο βαθμό, την ακεραιότητα και το αδιάβλητο στη διαχείριση των χρημάτων του Ελληνικού Λαού.
Το τελικό αποτέλεσμα με δικαίωσε, αφού η Φθιώτιδα σε Νομαρχιακά έργα, βρίσκεται μεταξύ των πρώτων Νομαρχιών της χώρας σε αριθμό έργων και πιστώσεις Εθνικές και Κοινοτικές.
Φίλες & Φίλοι
Στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι:
·         Η ισόρροπη ανάπτυξη σε όλους τους Νομούς της Περιφέρειας, κυρίως στις βασικές και αναγκαίες υποδομές, για να μειώσουμε τις ενδοπεριφερειακές ανισοτήτες.
·         Η στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, επικεντρωμένη, στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που σήμερα περνούν την μεγαλύτερη οικονομική κρίση και κλείνουν κατά δεκάδες καθημερινά.
·         Η ανάληψη πρωτοβουλιών και η προώθηση ενεργειών για την καταπολέμηση της ανεργίας, με αύξηση της απασχόλησης
·         Η στήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα.
·         Η βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο με την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.
·         Η προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.
·         Η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού & του πολιτισμού.
Είναι γνωστό σε όλους ότι, Η Φωκίδα είναι προικισμένος τόπος. Συνδυάζει απόλυτα την άγρια ομορφιά της Γκιώνας, του Παρνασσού, των Βαρδουσίων και της Οίτης, με τις υπέροχες παραλίες και τον «Ομφαλό της Γής», τους Δελφούς. Η αξιοποίηση αυτών των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού, είναι ένα στοίχημα που όλοι μαζί πρέπει να κερδίσουμε.
Το πρόγραμμά μας για τον Νομό Φωκίδας, περιλαμβάνει:
·         Την Ανάπτυξη και ολοκλήρωση των μεγάλων μεταφορικών υποδομών.
·         Την Προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων.
·         Την Ενίσχυση του τουρισμού.
·         Την Προώθηση εξαγωγών σε βασικά ονομαστά προϊόντα όπως είναι η ελιά.
·         Την Ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών με φορείς από τα Βαλκάνια και την Ιταλία, με κύριο άξονα το λιμάνι της Ιτέας
·         Την Ενίσχυση Υποδομών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
·         Την Ανάπτυξη των Ορεινών & Αγροτικών Περιοχών

Και γίνομαι συγκεκριμένος:
Η κατασκευή των μεγάλων οδικών αξόνων της Φωκίδας, αποτελεί άμεση προτεραιότητα για το Συνδυασμό μας. Συγκεκριμένα το διανομαρχιακό έργο του Οδικού Άξονα «Θερμοπύλες – Ιτέα – Αντίρριο» θα φέρει τη Φωκίδα κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα της Κεντρικής Ελλάδας.
Το πάγιο αίτημα των κατοίκων της Άμφισσας και των όμορων δήμων, για άμεση οδική σύνδεση με το Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού, θα προωθηθεί ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και η κατασκευή του, με φροντίδα της Περιφέρειας.
Το χρονίζον θέμα της άρδευσης του Ελαιώνα της Άμφισσας, έχει πλέον μπει στη τελική ευθεία του, μετά από πολλές προσπάθειες ετών, δεσμευόμαστε επιτέλους να υλοποιηθεί, ώστε να καταστεί ο Ελαιώνας της ‘Άμφισσας, πυλώνας ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.
Είναι γνωστές οι προσπάθειες του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας του Κώστα Παπαθανασίου, στην κατεύθυνση του σχεδιασμού και της υλοποίησης, ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπτυξης για το Νομό Φωκίδας, το Πρόγραμμα ΠΑΝΦΩΚΙΣ, ύψους 120 εκατ. Ευρώ από Εθνικούς Πόρους. Θυμίζω ότι το πρόγραμμα προέβλεπε, την ίδρυση και λειτουργία σύγχρονου Συνεδριακού κέντρου στην περιοχή της Άμφισσας, μέσω της διαδικασίας των Σ.Δ.Ι.Τ. Είναι έργο πνοής, του οποίου η υλοποίηση αποτελεί προτεραιότητα για μας.
Η Ιτέα, έχει τις δυνατότητες και αποτελεί για μας σημαντική πύλη εισόδου στη Στερεά Ελλάδα, από τον Κορινθιακό, και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να  λειτουργήσει η μαρίνα της Ιτέας.
Όλοι γνωρίζουμε το βαλτωμένο έργο του Τ.Ε.Ι. της Άμφισσας. Δεσμεύομαι προσωπικά, για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της κατασκευής του, που τόσο έχει ταλαιπωρήσει και την τοπική κοινωνία, αλλά και την ακαδημαϊκή κοινότητα, (καθηγητές και σπουδαστές).
Φίλες και Φίλοι,
Βάλαμε τη λέξη ΑΝΑΠΤΥΞΗ στο όνομα του συνδυασμού μας, γιατί είμαστε σίγουροι πως είναι το ζητούμενο των εκλογών! Η ανάπτυξη, δεν έρχεται με ευχολόγια, αοριστολογίες και εκθέσεις ιδεών, αλλά με συνεχείς διεκδικήσεις, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. Δεν βάζουμε στο λόγο μας τα ΘΑ. Καταθέτουμε έργο και υποσχόμαστε πολλή δουλειά.
Άμεση προτεραιότητα μας, είναι η δημιουργία ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ στην Περιφέρεια. Μέσω αυτού: Θεσμοθετούμε νέες και αναβαθμίζουμε τις υφιστάμενες ΒΙΠΕ – ΒΙΟΠΑ, για την προσέλκυση επενδύσεων.
Διαπραγματευόμαστε απευθείας με τους κοινοτικούς για την ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την αύξησή του, με πόρους από τα τομεακά προγράμματα που δεν έχουν απορρόφηση.
 Συντονίζουμε τις ενέργειες για την αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων, ακούγοντας και τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. -Εκεί περιλαμβάνουμε, τη δημιουργία Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων, όπου θα γίνεται και παραγωγή ενέργειας, την κατασκευή ή την επέκταση των Δικτύων Αποχέτευσης και των Βιολογικών Καθαρισμών, ξεκινώντας από τις παράκτιες περιοχές της Περιφέρειας.
Αγαπητοί μας Φίλοι,
Όταν ξεκίνησα αυτό τον αγώνα, είχα επιλέξει να κινηθώ  αποκλειστικά σε αυτοδιοικητικά πλαίσια. Έφτασε, όμως, να εξαρτάται από το αποτέλεσμα των εκλογών, η επιβολή ή όχι νέων οικονομικών μέτρων, από την Κυβέρνηση! Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, έθεσε το εκβιαστικό δίλλημα στους πολίτες: «νίκη στην αυτοδιοίκηση των πειθαρχημένων εκλεκτών του, ή πρόωρες εθνικές εκλογές». Δηλαδή, έγκριση των σημερινών οικονομικών μέτρων και λευκή επιταγή για νέα χειρότερα.
Πάντως, αν αυτό το εννοεί –που δεν το εννοεί- ο κ. Παπανδρέου, τότε ετοιμαστείτε, για Εθνικές Εκλογές. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί εμείς σίγουρα, θα κερδίσουμε στην Περιφέρεια Στ. Ελλάδας. Αλλά με ένα και μοναδικό σκοπό να πάμε τον τόπο μπροστά. Να φέρουμε ανάπτυξη, που την έχει ανάγκη ο τόπος και οι πολίτες του. Και ταυτόχρονα να στείλουμε το μήνυμα ότι ο Λαός δεν αντέχει άλλα οικονομικά βάρη και δεν είναι κατάλληλη η εποχή για τέτοιους εκβιασμούς.
Και φυσικά προσθέτω, ότι Εθνικές Εκλογές τώρα, με τις τόσες δεσμεύσεις, ισοδυναμούν με καταστροφή. Επομένως οι μπλόφες είναι για τους χαρτοπαίκτες, όχι για Πρωθυπουργούς.
Φίλες και φίλοι
Στις 7 Νοεμβρίου, ψηφίζουμε για τον τόπο μας και η δύναμή μας, είστε όλοι εσείς, για αυτό σας ζητώ, να δώσετε τη μάχη  των εκλογών μαζί μας, Με αυτοπεποίθηση. Με αξιοπρέπεια, με πίστη, με επιχειρήματα. Βοηθείστε να ανοίξουμε για τον τόπο μας την πόρτα της ελπίδας. Σας ευχαριστώ!
Η Νίκη είναι δική μας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: