Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ "Η ΑΡΤΕΜΙΣ"



Στειριώτισσες και Στειριώτες.....




Ε. Μυτιληναίος: Η φορολογία μας πλήττει, τιμωρείται η επιτυχία. (capital .gr 19/11/2010)
  • "Διαφωνούμε κάθετα με το καθεστώς φορολογίας που εφαρμόζεται στις επιχειρήσεις"
  • " Κάναμε τεράστιες προσπάθειες στον όμιλο να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο περιβάλλον της χώρας".
  • " Επιχειρήσεις που ανταπεξέρχονται με επιτυχία στο διεθνή ανταγωνισμό εταιρειών από τις πιο προηγμένες οικονομικά χώρες του κόσμου, τελικά «τιμωρούνται» αυστηρά για την επιτυχία τους"
Το καλύτερο για το τέλος......
  • Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα  αφορά στη γραφειοκρατία, με αφορμή την καθυστέρηση στην αδειοδότηση της μονάδας συμπαραγωγής. Μαθαίνουμε από την ευρωπαϊκή ένωση συμπαραγωγής Cogen Europe αλλά και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι το εργοστάσιό μας, πιθανόν να είναι το πρώτο εργοστάσιο που θα συμπληρώσει δοκιμαστική λειτουργία για περίοδο άνω των 2 ετών. «Είναι ανήκουστο αυτό που συμβαίνει, επηρεάζει τα αποτελέσματά μας και μας δημιουργεί τεράστια θέματα απέναντι στους μετόχους μας, ειδικά στους ξένους επενδυτές που δεν μπορούν να αντιληφθούν αυτή τη συμπεριφορά
 ΠΑΣΟΚ: Ύποπτη η υπογραφή Φώλια για την «Αλουμίνιον».
    1. Δεκαεπτά βουλευτές του ΠαΣοΚ (όχι όμως ο Β. Τόγιας)  με ερώτηση στη Βουλή κατήγγειλαν ότι προωθείται η ένταξη της μονάδας συμπαραγωγής της Αλουμίνιον της Ελλάδος στο σύστημα, πουλώντας στη ΔΕΗ ακριβότερα το ρεύμα που θα παράγει. (ΤΟ ΒΗΜΑ ΑΠΡΙΛΗΣ 2008).
    2.  Για τη μετατροπή της άδειας έχει γνωμοδοτήσει θετικά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και προσωπικά ο πρόεδρός της κ. Μιχ. Καραμανής με τη διπλή ψήφο του. (ΤΟ ΒΗΜΑ ΑΠΡΙΛΗΣ 2008).
    3. Στην Βουλή φέρνουν 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την προοπτική αλλαγής της άδειας παραγωγής ηλεκτρισμού που έχει η Αλουμίνιον της Ελλάδος του ομίλου Μυτιληναίου η οποία, αν εγκριθεί από τον υπουργό Ανάπτυξης, θα συνεπάγεται επιβάρυνση αρκετών δεκάδων εκατ., ευρώ τον χρόνο για την ΔΕΗ. (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΡΙΛΗΣ 2008)
    4. Θέμα απιστίας για τη διοίκηση της ΔΕΗ θέτει η ΓΕΝΟΠ, με αφορμή την εφαρμογή της απόφασης Φώλια, που επιτρέπει στην «Αλουμίνιον» να πουλά ηλεκτρική ενέργεια. 
    5. Ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης, χαρακτήρισε την υπογραφή της άδειας από τον υπουργό Χρ. Φώλια ως ύποπτη και περίεργη συμφωνία, που δεν έχει καμία σχέση με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Το καλύτερο για το τέλος......

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Η  Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς:


Τον Υπουργό Ανάπτυξης, κύριο Χρήστο Φώλια

Η Κυβέρνηση, παρά τη γενικευμένη και καθολική αντίδραση κομμάτων, ΔΕΗ, ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, εργαζομένων, προχώρησε με σκανδαλώδη τρόπο και μάλιστα Μ. Πέμπτη, στη μετατροπή της άδειας παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της “Αλουμίνιον της Ελλάδας Β.E.Α.Ε.” από αυτοπαραγωγό σε ανεξάρτητο παραγωγό, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να αντιμετωπίζει άμεσα το ενδεχόμενο να υποστεί ζημιά ύψους 80 εκ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ κ. Αθανασόπουλου στην Επιτροπή των ΔΕΚΟ στη Βουλή.
…………………………………………………………………………………………
Επειδή τα επιχειρήματα για ενδεχόμενο ελλείμματος ηλεκτρικής ισχύος και μπλακ άουτ είναι ψευδεπίγραφα και αβάσιμα,
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1. Πώς αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τον υπαρκτό πλέον κίνδυνο για την υπέρογκη οικονομική ζημιά ύψους 80 εκ. ευρώ, που θα επιφέρει στην ΔΕΗ αυτή η αλλαγή και γιατί ζημίωσε τα συμφέροντά της;
2. Γιατί δεν ίσχυσαν οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και των Υπουργών Ανάπτυξης ότι δεν θα προχωρήσει σε αλλαγή χαρακτηρισμού της άδειας της “Αλουμίνιον της Ελλάδας Β.E.Α.Ε.” και ποιοι οι πραγματικοί λόγοι της αλλαγής στάσης της Κυβέρνησης;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Απόστολος Κατσιφάρας

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ετούτος ειναι ο τόπος και ο αιγιαλός σου Στειριώτη,όμως ειναι καλύτερα για σένα όπως και για μάς να τον αφήσουμε εκεί...

Στειριώτης είπε...

Ανώνυμε

ο τόπος και ο αιγιαλός του Στειρίου, ήταν,είναι και θα είναι εδώ.

Το Αλουμίνιο της Ελλάδος όμως, άλλαξε το τοπωνύμιο όπως θα διαβάσεις στον σύνδεσμο http://www.alhellas.com/default.asp?siteID=3&pageID=3&langID=1 (Έναρξη κατασκευής των βιομηχανικών εγκαταστάσεων στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας στην Β. ακτή του Κορινθιακού κόλπου)

και ο δήμαρχος Διστόμου κ. Αθανάσιος Πανουργιάς,όπως θα διαβάσεις στον σύνδεσμο (http://www.distomo.gr/newsite/el/the-news/142-2010-05-24-19-01-51 ) στην επιστολή του (ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ &
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ )και το τοπωνύμιο και τον αιγιαλό του Στειρίου σε ( Σήμερα, άλλη μία γραμμή μεταφοράς κατασκευάζεται και διασχίζει τον ελαιώνα του Διστόμου. Η γραμμή θα συνδεθεί τελικά με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ενεργείας (ΕΣΜΕ), προκειμένου να μεταφέρει την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τα δύο εργοστάσια του «Ομίλου Μυτιληναίου», και τα οποία βρίσκονται στην περιοχή «Άγιος Νικόλαος» της Παραλίας Διστόμου, στο ΕΣΜΕ. Και για αυτή τη γραμμή υπάρχει δουλεία δόμησης) σε περιοχή «Άγιος Νικόλαος» της Παραλίας Διστόμου.

Επομένως το ερώτημα που απευθύνω στις Στειριώτισσες και τους Στειριώτες είναι για τα διοικητικά όρια του Στειρίου που εδώ και πενήντα χρόνια, μας τα έχουν παραποιήσει και συνεχίζουν δυστυχώς μέχρι και σήμερα να τα παραποιούν και δεν μιλάει κανείς μας.

Ανώνυμος είπε...

Λαός που δεν γνωρίζει την Ιστορία του, δεν έχει Παρόν, ούτε και Μέλλον!

3005 είπε...

Μήπως το λιμάνι του Αγίου Νικολάου έπρεπε να λέγεται λιμάνι Αγίου Θεοδώρου;Μήπως απο την αρχή μας εκμεταλεύτηκαν οι τότε άρχοντες του διστόμου και μας έβαλαν τρυκλοποδιά;;οτι και να λένε η περιοχή είναι ΣΤΕΙΡΙΩΤΙΚΗ!!Και σύνορα έχουμε και αιγιαλό έχουμε.Αρα πρέπει να τους βάλουμε στην θέση τους ΤΩΡΑ ΟΛΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Δίκιο έχεις, αλλά τώρα μιλάς για τους διστομήτες που νομίζουν ότι όλη η βοιωτία τους ανήκει..Πρόσφατα έμαθα και αυτά που έλεγαν για τον Όσιο λουκά έσχος!!!...Το μόνο που θέλουν ειναι διαφήμηση,τώρα δεν νομίζω να φταίει το εργοστάσιο που αυτοί ειναι απολίτιστοι...

Στειριώτης είπε...

Ανώνυμε 1:59 μ.μ.
μην βάζεις στο κείμενό μου κατοίκους.

Δεν μιλώ για όλους τους Διστομίτες,
αλλά για τον Δήμαρχο Διστόμου κ.Αθανάσιο Πανουργιά που γράφει εσκεμένα ανακρίβειες...με όλα τα επακόλουθα που μπορεί να έχουν για μετά από 50 ακόμη χρόνια.

Για τον Όσιο Λουκά δεν τα είχαν αναρτήσει οι Διστομίτες αλλά ο Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού. ( το αίσχος σου έχει άλλους παραλήπτες.)


Για όλες αυτές τις ανακρίβειες που εδώ και πενήντα χρόνια γράφονται και λέγονται από όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, φταις εσύ ,εγώ, ο Γιώργος ,ο Γκίκας ,ο Τριαντάφυλλος κ.λ.π.
που δεν κάνουμε τίποτα για το υπαρκτό πρόβλημα του χωριού μας ,αλλά ψάχνουμε να βρούμε ακόμα και τώρα,αποδιοπομπαίους τράγους.