Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Για την ανοιχτή επιστολή του κ. Λουκά Παπαγεωργίου, Προέδρου Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Διστόμου


Κύριε Παπαγεωργίου,
1. Καταρχάς, σας παραθέτω την απάντηση – σχόλιο στην επιστολή του 'καθοδηγητή' σας (και πρώτο διδάξαντα σε θέματα εντυπωσιασμού-φανφάρων) κο Δήμαρχο προς τον υπουργό Εσωτερικών & Αποκέντρωσης κ Ραγκούση.  όπου μιλά για τα δεινά του Διστόμου όταν αυτός βρισκόταν........στη Ζιμπάμπουε(?) και δυστυχώς δεν μπορούσε να κάνει κάτι:
[ Κύριε δήμαρχε,
Σίγουρα τα λέτε σωστά, μόνο που πρόκειται ξεκάθαρα για  μικροπολιτική και μας θυμίζει  άλλους καιρούς που αναφέρονται  στην επιστολή σας. Τότε που τα παπαγαλάκια  έβγαιναν στο καφενείο και δήθεν  έβριζαν το κράτος, τη πεσινέ και  άλλους και εάν έκανες το λάθος  να συμφωνήσεις τότε, μόλις πήγαινες στο σπίτι λάμβανες 'πρόσκληση' για  το πάρτυ που ακολουθούσε στο  Τμήμα !!!!
Γιατί τα λέω όλα  αυτά?
Που ήσασταν τόσα χρόνια?
Αμ π.χ. το 2007 ποιος (διάολε!!!) ήταν δήμαρχος?
Μήπως εγώ?
Μας περνάτε για  τόοοοοσο μεγάλα χαϊβάνια?
Τουμπεκί τόσα χρόνια και στο τέλος γράφουμε μια  ωραία επιστολή έτσι ώστε να δείξουμε στα χαϊβάνια πως δε μασάμε αλλά από πίσω τόσα χρόνια τα είχαμε καλά με όλους και το μόνο που ξέραμε ήταν να τρέχουμε από εκδήλωση σε εκδήλωση και να κάνουμε κονσομασιόν σε όλους αυτούς που σήμερα αναφέρετε  στην επιστολή σας.
Ας μας πείτε  τι κάνατε όλα αυτά τα χρόνια για  το Δίστομο.
Στρώσατε με πίσσα  δρόμους και δρομάκια και μάλιστα  με το αζημείωτο!!!
Οι  αγώνες δεν γίνονται με δήθεν επιστολές  διαμαρτυρίας αλλά που  να ξέρετε....
ή μάλλον ξέρετε,
αγώνας  είναι κάτι σαν  αυτό που δώσατε για  να σας προτείνουν από το κόμμα για  υποψήφιο δήμαρχο.
Αυτό όμως που  πρέπει να μάθετε είναι πως οι καιροί άλλαξαν και πλέον οι μάσκες πέφτουν πολύ εύκολα.
Σταματάω εδώ γιατί  θα αρχίσω να ξεφεύγω και θα πω βαριά  πράγματα....]
2. και κατά δεύτερο  σχετικά με την  ανοικτή επιστολή  του κου Παπαγεωργίου
(προς  Θεού μην μπερδευτήτε,  οι ανακοινώσεις  των δυό τους  δεν προσπαθούν  να αποδείξουν  ότι η ομήγυρης  –βλ. Δημοτικό  Συμβούλιο- όλα  αυτά τα χρόνια  έκανε....ΤΙΠΟΤΑ, ούτε  έχουν καμία σχέση  μεταξύ τους!!!)
 Δεν μας αναφέρετε  ένα προς ένα τι κέρδισε  όπως λέτε, το Στείρι?
(επίσης, και το  Δίστομο?).
Ή μάλλον, δεν μας  αναφέρετε ένα αναπτυξιακό έργο που προτείνατε όλα αυτά τα χρόνια εσείς και η ομήγυρή σας και πραγματοποιήθηκε?
Εκτός βέβαια αυτά που  το ίδιο το κράτος σας έστελνε κονσέρβα για να κοροϊδεύεται τα χαϊβάνια τους ψηφοφόρους σας.
Εδώ δεν μπορείτε να κόψετε τα χορτάρια από το Δήμο και  σε λίγο θα μας φαν τα φίδια!!!
Εδώ δεν μπορείτε να βάλετε μια πρίζα στον Άγιο Συμεών !!!
Βέβαια να μην  ξεχνάμε πως μπορέσατε και  φτιάξατε επέκταση πριν την οριστικοποίηση του ‘Καλλικράτη’ στο Δήμο.
Που ήσασταν εσείς  και όλοι οι συνάδελφοί σας όταν οι πολίτες του Στειρίου από τη Βουλή έδιναν το αγώνα τους για  τον 'Καλλικράτη'?
Α, συγγνώμη το ξέχασα.... είχατε ήδη στείλει με το ταχυδρομείο (ή ήταν κούριερ?) επιστολή διαμαρτυρίας.
Τόσα χρόνια έχετε  μάθει όλοι σας να το παίζετε καλά το παιχνίδάκι.
Όταν προκύπτει  κάποιο πρόβλημα και θα πρέπει να διεκδικήσετε για τους πολίτες βγάζετε ωραίους λόγους, λέτε μεγάλα λόγια, στέλνετε ωραίες επιστολές αλλά στη συνέχεια κρυβόσαστε....μέχρι να εμφανιζτήτες και πάλι σε εκδηλώσεις, χορούς και πανηγύρια.... (όπου γάμος και γιορτή....) εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή σας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος.
Αλήθεια τώρα που το θυμήθηκα, για το γεγονός  ό,τι στο μέλλον για να οικοδομήσει κάποιος στο Στείρι στην πλευρά της εξόδου του προς τον Όσιο Λουκά και στο χώρο που βρίσκετε από κορυφή σε κορυφή μεταξύ των δύο βουνών θα χρειάζεσαι 10στρέμματα τι έχετε κάνει? Μάλλον έχετε στείλει επιστολή διαμαρτυρίας.....
Εάν όμως, θιγόταν  κάποιο προσωπικό συμφέρον σας τότε θα αγωνιζόσασταν και όχι με επιστολές  αλλά, χρησιμοποιώντας όλα τα 'μέσα'.
Μάλλον  έχετε ξεχάσει  ότι στη θέση που  είσαστε εδώ και  ~20 χρόνια μόνος προσφερθήκατε για να βοηθήσετε αυτόν τον έρημο τόπο και δεν σας έβαλε κανείς με το ζόρι.
Μάλιστα όλοι τους σας στήριξαν και γι'αυτό η θέση που σας έδωσαν απαιτεί να τους 'υπηρετείτε' και μάλιστα πληρώνεστε γι' αυτό!!!
Και τέλος, άξιο λόγου  είναι, πως το Στείρι με την πλειοψηφία σε συμβούλους στο  Δημοτικό Συμβούλιο βρέθηκε σε αυτή τη θέση. Μάλλον λόγω του ότι, όπως όλοι εσείς λέτε (και υπάρχουν μάρτυρες για να το αμφισβητήσετε) είστε εκλεγμένοι στο Δίστομο και δεν μπορούσατε λόγω της θεσμική θέσης σας να πάρετε ανοικτά θέση υπερ του Στειρίου.
Μάλλον  ξεχνάτε ότι είσαστε  εκλεγμένοι στον ευρύτερο δήμο Διστόμου που  περιλαμβάνει και το Δημοτικό Διαμέρισμα Στειρίου για το οποίο επίσης, ήσαστε υπεύθυνοι να παίρνετε άλλες αποφάσεις αλλά όχι αυτές που είναι δίκαιες και υπέρ το Στειρίου, αγνοώντας κάθε φορά τον πρόεδρό του.Ο οποίος τουλάχιστον, όπου χρειαζόταν ήτανε παρών.
Και τώρα μας προτείνετε να συμπορευτούμε  διότι, αφού μας ‘φάγατε’ με τον ‘Καποδίστρια’  και μας χέ...ατε  με τον ‘Καλλικράτη’ το μέλλον είναι ελπιδοφόρο με εγγυητές όλους εσάς και τα αναπτυξιακά σας (προσωπικά) σχέδια. Έσεις που ήδη μας αποβιβάσατε από το τρενάκι που δημιουργήσατε διότι οι θεσμικές σας θέσεις δεν σας επέτρεπαν να παρέμβετε!!!
Μήπως λοιπόν, είναι καιρός όλοι σας να σταθείτε εμπρός στον καθρέφτη, να κάνετε την αυτοκριτική σας και εάν χρειάζετε να σας δώσετε και πέντε φάσκελα?
Δεν είν' κακό!!!
Διότι, εάν δεν το κάνετε εσείς το πιο πιθανό είναι σας τα δώσουν άλλοι συνοδεία οπωροκηπευτικών μιας και είναι η εποχή τους!!!
Μετά τιμής
Έφη Λύκαρη
Φωτορεπορτάζ  της αντιπροσωπίας Στειριωτών στη Βουλή των Ελλήνων την Τρίτη, 25 Μαΐου 2010
  .
Για Ιnternet Explorer οι φωτογραφίες  ΕΔΩ + ( Παρουσίαση διαφανειών )

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΛΥΚΑΡΗ
ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ή ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ

Στειριώτης είπε...

Ανώνυμε

ούτε λογοκρισία ,ούτε συγκάλυψη (αλλά για να μην είναι: συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα.)

Επίσης Ανώνυμε ξεχνάς ότι: Η Στείριδα - EL STEIRI - Στείρι γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Ανθρώπους. Να μπορεί ο κάθε Άνθρωπος επώνυμα να γράφει ότι τον απασχολεί,δίνοντάς του την δυνατότητα να ακουστεί η άποψή του σε ένα ευρύ κοινό χωρίς περιορισμούς.
(Οι επώνυμες απόψεις που θα γράφεις, δεν λογοκρίνονται και δημοσιεύονται ακέραιες )

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Εφη που τα είπες.
Λέγε και άλλα.

Με εκτίμηση

Ελπίδα