Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Το Στείρι είναι ζωντανό και αντιστέκεται.

 ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                        ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ         - ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Δ.Δ.ΣΤΕΙΡΙΟΥ                    - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
                                           - κ.κ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 

Κύριε πρόεδρε  της βουλής των Ελλήνων, κύριε Υπουργέ, αξιότιμες κυρίες και κύριοι βουλευτές.


Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη κατάθεση του  σχεδίου ΄΄ Καλλικράτης ΄΄ προς συζήτηση και ψήφιση στη βουλή των Ελλήνων, κρίναμε σκόπιμο να κάνουμε την δική μας παρέμβαση, ώστε να προλάβουμε τυχόν εξελίξεις οι οποίες θα εμποδίσουν στη συνέχεια, την ομαλή και αρμονική λειτουργία του νέου δήμου.


Σεβόμενοι τους θεσμούς  και στα πλαίσια της αξιοκρατίας, ισονομίας και διαφάνειας που όλοι πιστεύουμε, ζητάμε την προσθήκη του ονόματος του χωριού μας Στείρι στον υπό σύσταση νέο δήμο Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας.
Το  χωριό μας είναι  το μοναδικό Δ.Δ. του  νέου δήμου που το όνομά του δεν συμπεριλαμβάνεται στη νέα ονομασία του δήμου.
Έχει 1020 μόνιμους κατοίκους.
Στα διοικητικά του  όρια περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο βυζαντινό  μοναστήρι της δυτικής Ευρώπης ο Όσιος Λουκάς, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, προστατευόμενο από την UNESKO με χιλιάδες επισκέπτες το χρόνο.
Επίσης στα  όριά του λειτουργεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής Αλουμινίου και Αλουμίνας της Ευρώπης, που αποτελεί τον οικονομικό πνεύμονα της περιοχής.
Στο χωριό δραστηριοποιούνται  8 σύλλογοι.
Σημειώνουμε επίσης ότι στο αίτημά μας συμφωνεί και o Δήμος Διστόμου, του υπό σύσταση δήμου.
Επίσης καταθέτουμε  και τις 650 υπογραφές των κατοίκων του χωριού που συγκεντρώθηκαν στην χθεσινοβραδινή λαϊκή συνέλευση. Η διαδικασία συλλογής υπογραφών συνεχίζεται.

Η εναλλακτική μας πρόταση για να βγει η περιοχή μας από το αδιέξοδο είναι να ονομαστεί ο καινούργιος δήμος " Δήμος Οσίου Λουκά " Κυρίες και  κύριοι, θεωρούμε το αίτημά μας δίκαιο και πιστεύουμε ότι θα έχουμε την κατανόησή σας.                                                                                                                                                       Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όποιος συλλογάται ελεύθερα
συλλόγαται καλά......"
Ρήγας Φεραίος (1757-1798)

Αραγε μπορούν να το καταλάβουν μερικοί;
Αραγε μπορούν να κρατήσουν το κεφάλι όρθιο, ψηλά και να μη γέρνει στις φωτογραφίες τους; γιατί σε λίγο θα σκύβουν, με τον υπέρμετρο εγωισμό τους.

Αραγε έχουν καταλάβει ότι εχουν πάρει φόρα για τον κατήφορο; ή δεν μπορούν να κάνουν αλλοιώς.

Ας τους ανοίξουν τα μάτια και τα αυτιά τους έστω και την τελευταία στιγμή να λογικευτούν,
γιατί σε λίγο θα τραγουδάνε:
Δεν έχω σπίτι δεν έχω ελπίδα ..................

ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κασάνδρα

Αλμπανης Χαρης είπε...

ΤΟ ΣΤΕΙΡΙ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ!!!!!!!!!! Χαιρομαι ιδιαιτερα που ειδα οτι συμβαδισαι χρονικα η σκεψη μου μαζι με τη σκεψη και την αποψη ενος ολοκληρου χωριου, που πραγματικα εδειξε, χωρις ηλιθιους τοπικισμους και υστερικες αλλοπροσαλες φωνες,οτι βρηκε το κουραγιο και την δυναμη ψυχης να διξει τον τροπο που πρεπει να ακολουθησουμε ολοι αν θελουμε να λεμε οτι ημαστε ισοτιμοι, δημοκρατικοι και δικαιοι... Ελπιζω ολοι οι επικεφαλης των δημων και των κοινοτητων μαζι με τα συμβουλια τους να ακολουθησουν το παραδειγμα των Στειριωτων, μηπως και δουμε επιτελους σε αυτο το νεο υπο συσταση Δημο να επικρατει ενωτικο πνευμα, αγαπης και συμπορευσης... Ευχαριστω ιδιαιτερα τους συμβουλους που βρεθηκαν και οργανωσαν αυτη τη συγκεντρωση στο Στειρι...

Ανώνυμος είπε...

Κε Αλμπανη Χαρη είσαστε υπέροχος και σας ευχαριστὠ για τα καλά σας λόγια.

ΤΟ ΣΤΕΙΡΙ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΨΥΧΗ !!!!!!!!!!!!!